Çeşme'de Toplu Konut Talebi Arttı

Çeşme'de Toplu Konut Talebi Arttı

Seferihisar açıklarında meydana gelen ve 116 kişinin ölümüne neden olan ile 6,6 şiddetindeki depremin ardından Çeşme’de toplu konut talebinde ciddi artış oldu.

A+A-

Çeşme’de faaliyet gösteren Ar-Su Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aktaş, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine yeni bir konut alanı üzerinde çalışma başlattıklarını açıkladı.

İzmir depreminin yıkıcı etkisini ve acısını hep beraber yaşadıklarını dile getiren Aktaş, Çeşme’de yaşayan vatandaşların artık güvenli ve yatay mimariden oluşan konut taleplerinde ciddi artış olduğunu vurguladı.

Aktaş, yeni başlatılacak konut alanındaki çalışmaların koordinatörlüğünü Mustafa Cenger, danışmanlığını da Erol Ferit Ergüler’in üstleneceğini dile getirerek, “Yıllar önce dar gelirli vatandaşlara konut yapma iddiası ile yola çıkan kooperatifimiz, yaşanan deprem gerçeği ile, ülkemizin ana sorunlarından biri olan depreme dayanıklı ve daha rahat yaşanabilir konutlar üretilmesi konusunda  yeni bir çalışma yapma kararı aldı. Bölgemizin de içinde bulunduğu deprem gerçeği, bundan sonra yapılacak her konutun dayanıklı, ucuz maliyetli ve sosyal yaşam alternatiflerini bünyesinde barındıran, “ Sosyal Konut” projelerinin önemini gündeme getirdi. Bu nedenle kooperatifimiz bundan sonraki süreçte, planlarda konut alanında kalan  arazilerin deprem ve dar gelirli vatandaş öncelikli ev yapılması üzerine çalışacak. Yakın zamanda ,yeni çalışma dönemi kapsamında oluşturacağımız, çalışma gurubu ile Çeşme halkına yakışır bir proje ile vatandaşlarımızdan gelen yoğun konut talebi üzerine çalışmalarımıza başlayacağız” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.