Büyükşehir İnciraltı İçin Öneri Planı Hazırladı: Konutlara 2 Otellere 4 Kat İmar

Büyükşehir İnciraltı İçin Öneri Planı Hazırladı: Konutlara 2 Otellere 4 Kat İmar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planlama çalışmalarını yürüttüğü Balçova İnciraltı bölgesine ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi öneri planını hazırladı. Konutlar için 2, oteller için 4 kat imar hakkının verildiği planda “tercihli kullanım” öne çıktı.

A+A-

Planlama yetkisi SİT alanı olduğu gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda olan Balçova İnciraltı ile ilgili önemli bir zirve gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bakanlıkta çalışmaları devam eden bölgeye ilişkin yeni plan önerisini masaya getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde 2014 yılında bakanlığa sunulan plandaki hükümler büyük oranda korunurken dokunuşlarla birlikte planda revizyon yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, teknik olarak son şekli verilen planı CHP İzmir milletvekillerine ve parti yöneticilerine anlattı. Planın ana yapısında “tercihli kullanım” öne çıkarken konutlar için 0,25 emsal hakkı yani 2 kat, oteller için ise 0,5 emsal hakkı yani 4 kat öngörüldü. Eski TANSAŞ alanı olarak bilinen ticaret alanı 2 kat ile sınırlandırıldı. Yine, konut alanı genel alanın yüzde 30'u kadar ayrıldı. Yine eğitim-sağlık ve termal kür merkezi de 0.50 ile 4 kat oldu. Milletvekilleri ve parti yöneticilerinin sorular sorarak değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda ortaya çıkan planın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılacak toplantılarda “öneri” olarak sunulacağı öğrenildi.

Öte yandan bakanlığa sunulan planda Balçova otobanı ile kent ormanı arasında kalan bölgenin imara açıldığı, yeşil alanların farklı yerlere yerleştirildiği, yol ve caddelerin korunduğu görüldü. Ayrıca, İnciraltı Kent Ormanı’nın uzatılarak yeşil dokunun deniz kenarı boyunca büyütüldüğü de tespit edildi. Tüm alanlarda konut hakkının olduğu vurgulanırken bakanlığın yaptığı planda daha önce olan "ticaret merkezi" alanı kaldırıldı. Son olarak Büyükşehir'in dava açtığı Körfez Tüp Geçişi'nin bağlantı bölgesi planlara konulmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum