Borsa’ya 3 Yeni Gayrimenkul Fonu Geliyor

Borsa’ya 3 Yeni Gayrimenkul Fonu Geliyor

Gayrimenkulde finansman modelleri geliştirilmeye devam ediyor. Borsa İstanbul’da 3 yeni gayrimenkul fonu geliyor. Yeni 3 Gayrimenkul Yatırım Fonu Katılma Belgesi 29 Kasım'dan itibaren işlem görmeye başlayacak.

A+A-

Albaraka Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş.'nin kurucusu olduğu Batışehir Gayrimenkul Yatırım Fonu, One Tower Gayrimenkul Yatırım Fonu ve Dükkan Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun katılma belgeleri kota alındı. Fonların kodu sırasıyla şöyle olacak, ALBTS.F1, ALONE.F1 ve ALDUK.F1 …

Gayrimenkul yatırım fonları, Nitelikli Yatırımcı İşlem Pazarında (NYİP) D grubunda işlem görecek. Fon katılma payları Borsa'da işlem görmeye başlamadan önce kurucu ve/veya ilgili portföy yönetim şirketi tarafından belirlenen ve KAP'ta duyurulan son fon pay birim değeri Borsa'da ilk işlem gününde baz fiyat olarak alınacak. Sonraki günlerde fiyat piyasada geçerli olan yöntem ile belirlenecek.

7 Nisan'da işlem görmeye başlayan Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikası "Park Mavera 3" ise tek sertifika olarak işlem görmeyi sürdürüyor. SPK Başkanı Vahdettin Ertaş konuyla ilgili olarak, gayrimenkul sertifikalarına işlerlik kazandıracak düzenlemeler üzerinde çalışıldığını açıklamıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.