Bornova'da 7.3 Milyon TL'ye Satılık Arsa

Bornova'da 7.3 Milyon TL'ye Satılık Arsa

Bornova Erzene Mahallesi'nde yer alan 3.807 metrekarelik eğitim sitesi imarlı arsa icradan satışa çıktı. 7 milyon 350 bin TL'den satışa sunulan arsanın ihalesi 17 kasımda gerçekleşecek.

A+A-

Bornova Erzene Mahallesi'nde yer alan 3.807 metrekarelik eğitim sitesi imarlı arsa icradan satışa çıktı. 7 milyon 350 bin TL'den satışa sunulan arsanın ihalesi 17 kasımda gerçekleşecek. 

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri İzmir İl, Bornova İlçe, 198 Ada, 11 Parsel, ERZENE Mahalle/Köy, Taşınmazın tam hissesi , belediye sınırları ve imar planı içinde, tüm belediye ve kamusal hizmetlerden yararlanan meskün bir bölgede yer almaktadır. Taşınmaz yaklaşık dikdörtgen şeklinde olup düz eğimsiz bir topoğrafik yapısı bulunmaktadır. Üzerinde herhangi bir yapı bulunmamakta olup, boş durumdadır. Ulaşımı kolay ve merkezi noktalara yakın konumdadır. Taşınmaz 1771/1 sokağa cepheli konumda , Ord. Prof. Dr. Muhiddin Erel Caddesine 200 m, izmir çevreyoluna 400 m, bornova anadolu lisesine 500 m, ege üniversitesine ortalama 800 m, ege üniversitesi araştırma ve uygulama hastanesine 1,7 km, bornova metro istasyonuna 1,6 km, ege üniversitesi metro istasyonuna 1,3 km yaklaşık uçuş mesafede olup arsa vasfındadır.
Adresi İzmir İli Bornova İlçesi, Mevlana Mah, 1771/1 Sok, İle 1773/1 Sokak KesişimiBornova / İZMİR
Yüzölçümü 3.807,00
İmar Durumu :Bornova Belediyesi İmar Müdürlğünün 04/03/2019 tarih E. 11123 sayılı yazısı ekinde bulunan 06/02/2019 tarih 115.02.01-4733 sayılı plan fotokopisi evrakına göre;taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planında " Eğitim Sitesi ( Anadolu Lisesi, Körler Okulu, Sağır Dilsizler vb. ) alanına ve imar yoluna " isabet ettiği ve imar uygulamasına tabi olduğu, 01/10/2017 tarihinde yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğine tabi olduğu, imar hattı tahakukuku gerektiği ve kentsel dönüşüm alanında kalmadığı belirtilmiştir.
Kıymeti 7.350.000,00 TL
KDV Oranı %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında ve dosyasındaki gibidir.
1. Satış Günü 17/11/2020 günü 16:10 - 16:15 arası
2. Satış Günü 21/12/2020 günü 16:10 - 16:15 arası
Satış Yeri : İzmir Adliyesi G Blok Z.Kat 9 Nolu Müzayede Salonu Bayraklı / İZMİR
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/2864 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.31/08/2020

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.