Bingöl İnönü'deki Dönüşümde Tapu Devri Yapıldı!

Bingöl İnönü'deki Dönüşümde Tapu Devri Yapıldı!

Bingöl İnönü Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen alandaki gayrimenkullerin TOKİ'ye devri yapıldı.

A+A-

Bingöl Belediyesi tarafından, İnönü Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen alandaki davalı taşınmazlar haricinde diğer tapuların Toplu Konut İdaresi’ne devri yapıldı.

Bingöl Belediyesi encümen kararında, İnönü Mahallesinde kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen alandaki taşınmazların, davalı olan taşınmazlar haricinde Toplu Konut İdaresine devrinin yapıldığı bildirildi.

Encümen kararında şu ifadelere yer verildi:

“Başkanlık Makamınca Encümenimize havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 15.02.2017 tarih ve 1957 sayılı yazıları okundu ve gereği düşünüldü. Bingöl Merkez İnönü Mahallesinin bir bölümü Belediye Meclisinin 03.06.2009 tarih ve 45 sayılı kararı ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 73. maddesine göre Kentsel Dönüşüm alanı olarak ilan edilmiştir. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile Belediyemiz arasında 12.01.2012 tarihinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişimine ilişkin protokol imzalanmıştır. Bu kapsamda Kentsel Dönüşüm Alanında bulunan taşınmazlardan davalı taşınmazlar hariç Belediyemizce Toplu Konut İdaresine tapu devirleri yapılmış bulunmaktadır. Konu ile ilgili bilgi ve belgeler ekte gönderilmiştir. Buna göre yukarda belirtilen alanda bulunan ve mülkiyeti Belediyemize ait olan Merkez Kültür Mahallesi Ada:713 Parsel:7’de kayıtlı taşınmazın protokol kapsamında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığına devrinin yapılmasına Encümenimizin 15.02.2017 tarihli oturumunda oy birliği ile karar verildi.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.