Bayrampaşa Cezaevi Kentsel Dönüşüm Son Durum

Bayrampaşa Cezaevi Kentsel Dönüşüm Son Durum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile KİPTAŞ, Bayrampaşa'daki eski cezaevi alanında kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriyor. Proje kapsamında 2 bin 400 konut ve iş yeri inşa edilecek.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bayrampaşa İlçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde yepyeni bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor. 

İnşaat çalışmalarının KİPTAŞ tarafından yürütüldüğü proje 2 bin 400 adet konut ve işyerini kapsıyor. Proje süresince süresince hak sahipleri kiraya çıkmadan kendi evlerinde oturmaya devam edebilecekler ve inşaatın bitmesiyle hak sahipleri kendi seçtikleri konut ve iş yerlerine taşınabilecekler. 

"Eski Cezaevi Alanı" olarak bilinen alanda yapılacak proje modern mimariyi mahalle dokusuyla birleştirecek. Kamusal alanlarla birlikte tasarlanan proje ülkemizde ilk kez uygulanacak bir modelle inşa ediliyor. 

Bayrampaşa İsmetpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm 112 bin 870 metrekare alanda hayata geçirilecek. 30 ayda tamamlanması planlanan proje 2019'un ilk çeyreğinde bitmiş olacak.

Proje kapsamında; ticaret birimlerinin bir araya getirileceği çarşı caddesi, cami, kültür merkezi, medikal çarşısı, park, eğitim tesisi, açık spor alanları ve yürüyüş parkuru gibi alanlar bulunacak.

İsmetpaşa Mahallesi’deki Kentsel Dönüşüm ve Gelişme Alanı olarak ilan edilen bölgede hayat geçirilen proje 33 farklı daire planı ve 1+1, 2+1, 3+1 açık-kapalı mutfak seçenekleriyle tasarlandı.

Toplam 2 bloktan meydana gelen proje 9 veya 12 katlı olacak. Her daireye bir otopark alanı sağlayan kentsel dönüşüm projesiyle de İsmetpaşa’nın en büyük problemlerinden birisi olan otopark sorunu da çözülecek.

KİPTAŞ, Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi’nde Bayrampaşa - İsmetpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm projesiyle 1.lik ödülü aldı. Projenin sadece İstanbul'a değil, Türkiye'ye örnek olması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.