Bayraklı Şehir Hastanesi İnşaatı Durdu Mu?

Bayraklı Şehir Hastanesi İnşaatı Durdu Mu?

Türkerler İnşaat tarafından yapımı devam ettirilen Bayraklı Şehir Hastanesi projesinin inşaatının durdurulduğu iddiaları üzerine açıklama yapan İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur ise, “Firmayla görüştük. Türkerler, inşaatı devam ettiriyor” dedi.

A+A-

Hükümetin İzmir’e yönelik en kapsamlı yatırımları arasında gösterilen Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü için ortaya flaş bir iddia atıldı. Bayraklı sırtlarında henüz yapım aşamasında olan dev projenin inşaatının durdurulduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımı olarak lanse edilen, maliyetinin 3 milyar TL’yi bulacağı ifade edilen, 2 bin 60 yatak kapasiteli projenin geçtiğimiz süreçte yüzde 20’sinin tamamlandığı açıklanmıştı.

Gelinen noktada döviz kurundaki dalgalanma karşısında Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle birlikte özel sektördeki çok sayıda firma günbegün konkordato ilan etmeye devam ederken, ortaya çıkan ekonomideki olumsuzluktan projeyi üstlenen iki firmanın etkilendiği ve sürecin sekteye uğradığı dile getirildi.

Piyasanın ve özel sektör temsilcilerinin içinde bulunduğu durum, Mehmet Müezzinoğlu’nun Sağlık Bakanı olduğu dönemde Türkerler Holding ve Gama Holding ortaklığıyla 36 aylık inşaat dönemi içinde tamamlanacağı duyurulan projenin biteceği zaman noktasında tedirginlik yarattı. Kamuoyunda bu iki firmanın da zor günler yaşadığı dillendirilirken inşaatın durduğunun ileri sürülmesi sonrasında gözler yetkililere çevrildi.

TÜRKERLER DEVAM ETTİRİYOR

İzmir İl Sağlık Müdür Bediha Salnur konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Müdür Salnur, “İnşaatın durması gibi bir durum söz konusu değil. Firmayla da görüştük. Konkordato ilan edip etmemeleri beni çok alakadar etmiyor. Beni alakadar eden inşaatın devam etmesi ve hastane yapımının bir aksamaya uğramamasıdır. Kendileriyle yaptığımız görüşmede, ‘böyle bir şey söz konusu değil. İnşaat devam ediyor’ dediler. Zaten oranın yapım ihalesine Türkerler girmişti. Gama ile Türkerler’in başka alanlarda ortaklıkları vardı muhtemelen. Türkerler inşaatı devam ettiriyor. Benim de kulağıma bu tür iddialar geldi. Onun üzerine görüşme yaptım. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.