Bankalardan İnşaat Firmalarına Yeni Faiz Desteği Geliyor!

Bankalardan İnşaat Firmalarına Yeni Faiz Desteği Geliyor!

Faiz oranları 1,98 iken anlaşmalı inşaat firmalarına 1,78 faiz oranıyla 0,99’dan kredi kullandıran Ziraat Bankası ve diğer kamu bankaları faiz düşmesinin ardından benzeri bir uygulama üzerinde çalışıyor.

A+A-

İzmir’deki oda ve borsaların düzenlediği Adım Adım Ekonomi toplantısına katılan Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak müteahhitlerden gelen ‘Konut kredisi faiz oranları ne zaman yüzde 1’in altına düşecek?' sorununa cevap verdi.

Konut kredilerinde faizlerin düşmeye başladığını belirten Albayrak faizlerin daha da düşmeye devam edeceğini söyledi.

0,99 FAİZ KAMPANYASI İÇİN BANKALAR BİRLİĞİ ÇALIŞMA BAŞLATTI

Konut kredisinde yüzde 1’in psikolojik bir seviye olduğuna değinen Berat Albayrak 0,98 faiz kampanyasının devam ettirilmesi için Bankalar Birliği ile görüştüğünü söyledi. Mevcut faiz oranlarından daha düşük faiz oranıyla anlaşmalı inşaat firmalarına konut kredisi sağlanması için Bankalar Birliği’nin bir çalışma içerisinde olduğunu ve en kısa sürede bu çalışmanın tamamlanacağını belirtti. Bakan Albayrak çalışmanın tamamlanması durumunda 1,68 olan konut kredilerinde müteahhitlerin 1,48 faiz oranından faydalanabileceğini belirtti.

SADECE KONUT KREDİLERİNİN DÜŞMESİ YETMEZ

Konutların sadece oturma amaçlı değil yatırım amacıyla da satın aldındığını ifade eden Albayrak, “Sektör için sadece konut kredisi faizlerinin düşmesi yeterli değil. Mevduat faizlerinin de düşmesi gerekiyor. Mevduat faizleri yüzde 28-30’lara çıkmıştı. Faizler şu anda yüzde 19-20’lere kadar düşmüş durumda” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.