Balkon Odaya Yargı Freni!

Balkon Odaya Yargı Freni!

Yargıtay, evlerde balkonun odaya dahil edilebilmesi için tüm bina maliklerinden izin alınması şartı getirdi. Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Deniz Karataş, evinin balkonunu, terasını kapatarak odayla bütünleşti

A+A-

Uygulama için ilgili binadaki tüm kat maliklerinin onayı gerektiğini söyleyen Karataş, tek kat malikinin itirazının dahi uygulama için engel oluşturacağını söyledi.

PRO JE DEĞİŞİKLİĞİ SAYILDI

Mülk sahiplerinin daha geniş oda veya mutfağa sahip olmak için, balkon ve teras gibi açık alanları dairelere eklediğini, bu durumun apartmanlarda birçok kez tartışma ve dava konusu olduğunu hatırlatan Deniz Karataş, Yargıtay'ın bu uygulamaları mimari proje değişikliği olarak değerlendirdiğini vurguladı.

Karataş, "Daha önce kat malikleri oy çokluğu ile bu uygulamaları yapabiliyordu. Yargıtay'ın bu kararı sonrası artık oy çokluğu değil oy birliği aranacak" dedi.

EVİN METREKARESİ ARTMIŞ SAYILACAK

Balkonun odaya dahil edilmesi ve kapatılmasının birbirinden farklı değerlendirildiğini, balkon ile oda arasındaki duvarın olup olmamasına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Deniz Karataş, şöyle devam etti: "Duvar ortadan kaldırılacaksa oy birliği olmalı amaç sadece balkonu kapatmak ise, kat maliklerinin 4/5'inin kabul oyu yeterli. Balkonu eve dahil etme uygulamaları özellikle büyükşehirlerde son dönemde arttı.

Balkonlar her ne kadar evin (brüt) metrekaresi olarak değerlendirilse de, her zaman kullanılmayan bir alan olarak görülüyor. Ancak balkon odaya eklenirse evin kullanım alanı artıyor. Dolayısıyla bu evin kirasını da, satış rakamını da artıracak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.