Bakanlıktan Açıklama: 50 Bin Sosyal Konut Kuraları Ne Zaman Çekilecek

Bakanlıktan Açıklama: 50 Bin Sosyal Konut Kuraları Ne Zaman Çekilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yüzbinlerce kişinin merak ettiği TOKİ 50 bin sosyal konutun kura çekilişi ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık kuura takviminin en yakın zamanda paylaşılacağını duyurdu.

A+A-

Yoğun ilgi ile karşılaşan ve rekor başvuru gerçekleştirilenTOKİ 50 bin sosyal konut projesi için TOKİ yeni açıklamada bulundu. 

TOKİ'ye Kaç Kişi Başvurdu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşın yanıt aradığı "TOKİ'ye kaç kişi başvurdu?" sorusuna yanıt verdi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre 50 bin sosyal konut için 636 bin 787 kişi başvurdu. 5 Mart 2019 tarihinde duyurulan ve 6 Mart 2019 tarihinde başvuruların kabul edilmeye başlandığı projede en son şehit aileleri ve vazife malulleri ile dul ve yetim vatandaşların başvurularının kabul edilerek 19 Nisan günü başvuru dönemi sona ermişti. 

50 bin sosyal konut için yapılan toplam başvuru sayısı ise bakanlık tarafından 636 bin 787 kişi olarak açıklandı. Yapılan başvuru rakamlarına göre en çok başvuru İstanbul için gerçekleşti. İstanbul'da satışa sunulan 6 bin 300 konut için rekor oranda başvuru yapıldı. 

TOKİ İstanbul Başakşehir Kayabaşı konut projesi başvuru sayısı 157 bin 427 adet olarak açıklandı. Bu projede satışa sunulan konut sayısı 4 bin 467 adetti. 

TOKİ istanbul Tuzla Aydınlı konut projesi başvuru sayısı ise 103 bin 927 adet olarak açıklandı. Bu proje için satışa sunulan konut sayısı ise 500 adetti. 

Bursa Nilüfer İrfaniye konut projesi başvuru sayısı 46 bin 137 kişi olarak açıklanırken Konya Selçuklu TOKİ evleri için ise 22 bin 434 oldu. 

TOKİ Kura Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada  "Toplu Konut İdaresi kısa bir süre içerisinde kura takvimini hazırlayarak kamuoyuna açıklayacak" ifadelerine yer verilirken yapılan ilk açıklamalara göre İstanbul TOKİ kura çekilişi Temmuz ayında, diğer Anadolu şehirlerinde ise Haziran ayında kura çekilişleri yapılacak. 

TOKİ Kura Çekilişi İle Adı Çıkanlar Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olacak! 

TOKİ çekilişi ile adı çıkan kişiler kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı yakalayacak. 

TOKİ 2+1 alt gelir grubu konutları 388 lira taksitle satışa sunarken, 3+1 orta gelir grubu konutlar ise en düşük 759 liradan başlayan taksitlerle satışa sunuldu. 

2+1 konutlar için alt gelir grubu vatandaşlara sunulan bir diğer büyük kolaylık ise evlerin ilk taksit ödemelerinin teslim tarihi itibari ile başlayacak olması! 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.