Bakan Kurum: TOKİ 50 Bin ve 100 Bin Konut Projeleri 2023'te Tamamlanacak

Bakan Kurum: TOKİ 50 Bin ve 100 Bin Konut Projeleri 2023'te Tamamlanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "50 bin ve 100 bin sosyal konut projemizdeki konutlarımızın tamamının inşaatları harıl harıl devam ediyor. İnşallah 2023 yılında tüm konutlarımızı tamamlayacağız" dedi.

A+A-

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sincan TOKİ Şantiyesi çalışanları için gerçekleştirilen iftar programında önemli açıklamalar yaptı. 

Yaptığı açıklamada Ankara Sincan TOKİ proje alanının, ülkemizin şehirciliği ve milletin yarınları açısından son derece kıymetli ve sembolik değerinin olduğunu dile getiren Bakan Murat Kurum, 9 ay kadar önce Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ürettiği bir milyonuncu konutun anahtar teslimini yine Ankara Sincan'da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada çevre ve şehircilikten sanayiye, tarımdan bilişime, enerjiden ulaşıma kadar tüm alanlarda üretimin en önemli unsurunun emek olduğunu dile getiren Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada "İşçi kardeşlerimizin emekleri, büyük Türkiye'nin yatırımlarının, mega projelerinin, dev eserlerinin en büyük gücüdür. Bugün yapılan her bir anıt eserin, atılan her büyük adımın, kazandırılan her büyük yatırımın altında sizlerin alın teri, el emeği, göz nuru vardır." şeklinde konuştu.

TOKİ'nin hayata geçirdiği konutlarla ilgili de önemli açıklamalar yapan Bakan Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak özellikle son üç senede Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın konut üretim sayılarını artırdıklarını dile getiren Bakan Murat Kurum, çalışmaları yedi farklı alanda yürüttüklerini söyledi.

Konutları teslim ettiklerini kaydeden Bakan Murat Kurum konuyla ilgili olarak, "Bundan tam 20 yıl önce 'bu ülkede kimse evsiz, okulsuz, hastanesiz, yolsuz, susuz, elektriksiz kalmasın, kimse umutsuz ve çaresiz olmasın' dedik. Evini yapıp, yuvasını kurup, anahtarlarını verelim, yıllarca ihmal edilmiş bu milleti biz mutlu edelim istedik." dedi.

Yaptığı açıklamada tüm kentlerde yeni cazibe merkezleri hayata geçirdiklerini dile getiren Bakan Murat Kurum konuyla ilgili olarak "Bu anlayışla 50 bin ve 100 bin sosyal konut projemizdeki konutlarımızın tamamının inşaatları harıl harıl devam ediyor. İnşallah 2023 yılında tüm konutlarımızı tamamlayacağız ve söz verdiğimiz gibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Allah'a hamdolsun TOKİ'mizle yaklaşık 5 bin şantiyemizde, dünyada eşi benzeri olmayan bir konut sayısına ulaştık. Ülkemize son 20 yılda yaklaşık 1,2 milyon sağlıklı yuva kazandırdık. 20 yıl içerisinde 5 milyon vatandaşımızı ev sahibi yaptık, duasını aldık." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.