Antalya’da Bir Yıl İçerisinde 9 bin 796 Riskli Bina Yıkıldı!

Antalya’da Bir Yıl İçerisinde 9 bin 796 Riskli Bina Yıkıldı!

Antalya'da son bir yıl içerisinde 9 bin 796 bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı. En fazla riskli binanın bulunduğu Kepez ilçesinde 7 bin 19 bina yıkıldı.

A+A-

Antalya'da son dönemde yaşayan küçük ölçekli depremler şehirde bulunan riskli binaları yeniden gündeme taşıdı. Yaşadıkları binalarını riskli görüp kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne şimdiye kadar 10 bin 386 başvuru gerçekleşti. Bu binaların 9 bin 796'sının yıkımı yapıldı. 2018-2019 yıllarında riskli yapı ilan edilen yapılardan yıkımı yapılanların sayısı ise bin 465 olarak açıklandı.

İLK SIRADA KEPEZ VAR

Riskli yapıların en fazla olduğu ilçelerin başında Kepez açık ara ilk sıraya yerleşti. Şimdiye kadar Kepez'de 7 bin 19 riskli yapının yıkımı gerçekleşti. İkinci sırada Muratpaşa ilçesi gelirken ilçede bin 276 riskli binanın yıkımı yapıldı. Manavgat'ta 641, Alanya'da ise 243 riskli yapı yıkıldı. Gündoğmuş, İbradı ve Akseki'de riskli yapı başvurusunda bulunulmaması dikkat çekti. Kaş ise 11 riskli yapı ile en az riskli binası bulunan ilçe olarak açıklandı.

KİRA YARDIMI YAPILIYOR

Riskli ilan edilen yapılara vatandaşların mağdur olmaması için devlet tarafından kira yardımı veriliyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü, ailelerin mağdur olmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 18 ay boyunca bir defaya mahsus olarak her kişi için 1 konut ve 1 işyerini kapsayacak şekilde kira yardımı yapıyor. Antalya için aylık bin 85 lira olarak açıklanan kira yardımının her yıl TEFE ve TÜFE oranına göre arttığı kaydedildi. Son 2 yılda 62 milyon 266 bin 573 lira olmak üzere şimdiye kadar 149 milyon 875 bin 533 lira kira yardımı yapıldı.

DÖNÜŞÜM ŞART

Riskli mahallelerin listesine bakıldığında ise mahalleler, "Muratpaşa ilçesinde Güvenlik, Üçgen, Memurevleri, Altındağ, Deniz, Kızılsaray, Kışla, Elmalı, Yüksekalan, Balbey, Sinan, Haşimişcan ve Gençlik Mahalleleri ile Kepez ilçesi Fatih, Göçerler, Çamlıbel, Esentepe, Çankaya, Erenköy, Yavuz Selim, Kazım Karabekir ve Kanal Mahallesi" olarak sıralanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.