Antalya Balbey'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başlıyor

Antalya Balbey'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başlıyor

Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Balbey mahallesinde kentsel dönüşüm startı verildi. Balbey'deki kentsel dönüşüm çalışmaları bir grup akademisyen desteği ile belediye şirketi ANET tarafından yapılacak.

A+A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclisi, Başkan Menderes Türel başkanlığında, 110 gündem maddesini görüşmek üzere toplantı gerçekleştirildi. 

44 madde için yapılan oylamada komisyon raporları kabul edilirken, geri kalan maddeler ilgili komisyonlara sevk edildi. Mecliste Balbey için de karar alındı. Meclis üyelerine 1’inci etap yenileme projesi hakkında bilgi veren Türel, Balbey Mahallesi’nde 3 senedir çalıştıklarını dile getirdi. 

Akademisyen bir grubun belediye şirketi ANET’le çalışmaları yürüttüğünü dile getiren Türel, "Vatandaşlardan ön protokol kapsamında mülklerinin durumu öğrenilmeye çalışıldı. Detaylar alındı. Eğilimlere göre çalışmalar yürütüldü. Nihai aşamaya getirdik. Birinci etap Sobacılar Çarşısı’nın tam karşısı olarak projelendirildi. Projemizi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na onaylattırdık. İftiraların önüne geçmek için birinci etapta inşaat çalışmalarını belediye firmamız ANET’in yapmasını düşünüyoruz" dedi.

Mecliste 30 yıldır imar sorunu devam eden Aksu’nun Çalkaya bölgesine yönelik imar planları, tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi. Menderes Türel, planlama aşamasında pekçok ilke imza attıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.