Ankara'da 40 Bin Gecekondunun Yerine Lüks Konutlar Yapıldı!

Ankara'da 40 Bin Gecekondunun Yerine Lüks Konutlar Yapıldı!

Ankara Altındağ'da 40 bin gecekondu kavgasız, gürültüsüz, sahiplerinin onayı ile yıkıldı. Gecekondu sakinleri şimdi lüks konutlarda oturmanın keyfini yaşıyor.

A+A-

Ankara'nın şirin ilçesi Altındağ'da bir destan yazılıyor. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kültürü, sanatı ve sosyal yapısı ile Başkent'e yakışır bir Altındağ olma yolunda ilerleyeceklerini söyledi. 2017 yılı faaliyetlerini de anlatan Tiryaki sözlerine şöyle devam etti: "Altındağ'ın yüzde 80'i gecekondularla kaplıydı. Bugün imarı tamamlandı. 40 binden fazla gecekonduyu kavgasız, gürültüsüz. üstelik sahiplerinin onayı ile yıkmayı başardık. 2017 yılında Altındağ'da sağlık atağımız devam edecek. Yapımını tamamladığımız Aile Sağlığı Merkezleri'ni hizmete açacağız. Yeni kültür merkezleri yapıyoruz. Bunların açılışlarını gerçekleştireceğiz." 

"Altındağlı çocuklara ve onların eğitimlerine ne kadar önem verdiğim artık herkes tarafından biliniyor" ifadesini kullanan Veysel Tiryaki, çocukların geleceği için yeni ana okulları yapmaya devam edeceklerini söyledi. 2017 yılında yüzlerce dönüm büyüklüğünde parklar yapacaklarının da müjdesini veren Tiryaki "2017'nin en iddialı projeleri arasında parklarımız yer alıyor diyebilirim. Feridun Çelik. Ulubey. Ali Ersov, Karapürçek. Başpınar ve Doğantepe gibi hızla yapılaşan mahallelerimize devasa parklar yapıyoruz. Yapılaşmaya hız kazandıracağına inandığım ve yeşil alanların bir kente değer kattığını düşündüğümüz için bu projeleri çok önemsiyorum" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.