Ankara Şehir Hastanesi Açıldı

Ankara Şehir Hastanesi Açıldı

Hasta kabulüne 7 şubatta başlayan Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise sayılı hastanelerinden biri olan Ankara Şehir hastanesinin resmi açılışı, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir törenle bugün gerçekleşecek.

A+A-

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise tüm birimleri tek seferde inşa edilen 3. büyük hastanesi olma özelliğini taşıyan Ankara Şehir Hastanesinin resmi açılışı bugün gerçekleştirilecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek olan hastane ile Türkiye, en büyük şehir hastanesine kavuşacak. Ankara Şehir Hastanesi açıldığında günlük 30 bine yakın hasta kabulü öngörülüyor 

Hasta kabulüne 7 Şubat'ta başlayan Ankara Şehir Hastanesi bünyesinde, ilk olarak Kalp ve Damar Cerrahisi, Genel Hastane, Nöroloji-Ortopedi, Onkoloji kuleleri hizmete açıldı.

Toplam yatak kapasitesi 3 bin 633 olan hastanede, Genel Hastane 586, Kalp ve Damar Hastanesi 470, Nöroloji Ortopedi Hastanesi 506, Çocuk Hastanesi 555, Kadın-Doğum Hastanesi 518, Onkoloji Hastanesi 598, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) 100 ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ise 300 yatakla hizmet verecek.

Avrupa’nın en büyük, dünyanın tek seferde inşa edilen en büyük hastanesi olan Ankara Şehir Hastanesi, 1 milyon 312 bin metrekarelik kapalı alanda 3704 yatak kapasitesi ile de dünya sıralamasında üçüncü sırada yerini alıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.