Alsancak'ta Yüksek Kiralar Kepenk Kapattırdı

Alsancak'ta Yüksek Kiralar Kepenk Kapattırdı

İzmir’in gözde semtlerinden biri olan Alsancak'ta çok sayıda dükkan kepenk indirirken, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Şanlı sebep olarak bölgede artan kiraları işaret etti.

A+A-

İzmir’in en gözde semti Alsancak’ta gündüzleri alışveriş, akşamları ise eğlenceye merkez olan Gül Sokak’ta tanınmış markalara ait dükkanlar teker teker kepenk indiriyor.

AVM’LER VE KİRALAR! 
Piyasalardaki zor koşullar ve AVM çılgınlığına karşı uzun süredir mücadele eden sokak esnafı, kiralardaki artışa dayanamadı. Giyim ve moda sektörünün çok sayıda dünya markasını içerisinde barındıran Gül Sokak’ta mağazalar artan kira bedelleri nedeniyle ya kapanma ya da taşınma yolunu seçti.

DOMİNO ETKİSİ
Mağazaların kapanması sokakta domino etkisi yarattı. Tanınmış mağazaların kapanması üzerine üzerine çevrede faaliyet gösteren pastaneler, kafeler kahve evleri, alkollü içecek satışı yapan eğlence mekanları da olumsuz etkilendi. Sokak yoğunluğunun düşmesi nedeniyle kar edemeyen çok sayıda işletme kepenk kapatanlar arasında yerini aldı.

MÜLK SAHİPLERİNİN GÖZÜNÜ DOYURABİLİRSEK…
Vahim tabloyu ve sebeplerini Egedesonsöz’e değerlendiren Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, sorunun temel nedeninin kira bedelleri olarak gösterdi.

Bölgedeki mülk sahiplerini eleştiren Şanlı, “Bu bölgede çok sayıda işletmeci kepenk kapatmaya başladı. Eğer biz mülk sahiplerini doyurabilirsek, bu dükkanlar kapanmayacak. Mülk sahiplerinin gözü doymuyor. Sorun yaşayanlara da birçoğu diğer kira bedellerini emsal göstererek mahkeme yoluyla kira artışına gidiyor” ifadelerini kullandı.

BÖLGESEL KİRA DÜZENLEMESİ

Bölgede kira düzenlemesi yapılması gerektiğini söyleyen Ömür Şanlı, “Bu kira artışlarına dur demek için bir düzenleme yapılması gerekiyor. Kir artışıyla ilgili hükümetimizin bir düzenleme yapması gerekiyor. Avrupa’da çoğu yerde olan dereceli sistemin uygulanması gerekiyor. Bu bölgeler birinci, ikinci, üçüncü bölgeler olarak derecelendirilmeli. O derecelere göre kira sınırı konulmalı. Umarım bu sorunla ilgili bir an önce çözüme ulaşılır” şeklinde konuştu.

 Onur Deniz - Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.