Akarsu Yataklarına İnşaat Yasağı!

Akarsu Yataklarına İnşaat Yasağı!

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 'Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Yönetmeliği' ile su akış kesitinin daralmasına neden olan ve su akışını engelleyerek taşkınlara neden olabilecek yapılar artık inşa edilemeyecek.

A+A-

Akarsu yataklarında, taşkın kontrol tesislerinde, akarsular üzerinde, köprülerin altında veya akarsular üzerinde bulunan menfezlerin içinde su akış kesitinin daralmasına neden olan ve su akışını engelleyerek taşkınlara yol açacak yapılar yapılamayacak. 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü imzalı "Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdı. Yönetmeliğe göre; taşkın ve rüsubat kontrolü için akarsu yataklarında yapılacak düzenlemelerle alınacak önlemler belli oldu.

Yönetmeliğe göre, akarsular üzerinde taşkın ve rüsubat kontrolü için tasarlanacak sel kapanı, bağlama, akarsu ıslahlarıyla akarsular üzerinde tasarlanacak köprü ve menfez gibi sanat yapılarının yanı sıra akarsu yatakları ve mücavirlerinde yapılacak düzenlemelerle diğer çalışmaları kapsıyor ve baraj ve göller kapsam dışı bırakılıyor.
 
Akarsu yataklarında, taşkın kontrol tesislerinde, akarsular üzerinde yer alan köprülerin altında veya akarsular üzerindeki menfezlerin içinde su akış kesitinin daralmasına neden olan ve su akışını engelleyerek taşkınlara neden olabilecek yapılar artık inşa edilemeyecek.
 
Su akış kesitini daralttığı belirlenen yapılar, mülki amirin sorumluluğunda yetkili belediye veya il özel idaresi tarafından kaldırılacak. Akarsu yataklarına hafriyat, moloz ve sanayi tesislerine ait atıklar, evsel nitelikli ve benzeri katı ve sıvı atıklar atılamasına da yasak getirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.