Adana Sarıçam'da Yerinde Dönüşüm Hız Kazandı!

Adana Sarıçam'da Yerinde Dönüşüm Hız Kazandı!

Adana Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bölgedeki yatırım ve projeleri anlattı. Uludağ, kentsel dönüşüm yerine, yerinde dönüşümün hız kazandığını anlattı.

A+A-

Adana Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ilçenin 15­20 yıllık projeksiyonu içinde bir milyon nüfusun hesap edilerek çalışmaların yapıldığını söyledi. Uludağ, her geçen gün artan otopark sorununun çözümü için “Otopark yapmayana ruhsat yok” dedi. Uludağ, “Artık bina yapanlar otopark yapmazsa bizden ruhsat alamayacak. Böyle talimat verdim. Bir milyon nüfusla, binaların altında otopark olmazsa, insanlar yine araçlarını yollara park edecek, sıkıntı yaşanacak” diye konuştu.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ilçenin daha modern bir hale getirilmesi amacıyla yapılan altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Belediye hizmetlerinin yanı sıra, elektrik şebekesinin yeraltına alınması ve doğalgaz çalışmalarının devam ettiğini anlatan Uludağ, “Bütçenin yarısını yol ve altyapı çalışmaları için ayırdık. Bunun için makine ve ekipmanlarımızı da 2­3 kat artırdık. 2017’de altyapıyı büyük oranda tamamlamış olacağız. Sarıçam, yolları, yeşil alanları ile modern bir ilçeye doğru ilerliyor” dedi.

YERİNDE DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİ

Uludağ, ilçedeki bazı mahallelerde vatandaşın gelişimi görmesiyle birlikte kentsel dönüşüm yerine, yerinde dönüşümün hız kazandığını anlattı. Uludağ, “Bina sahipleri müteahhitlerle anlaşıp evlerini apartman yapılması için veriyor. Bu sayede binalar daha modern hale getirilirken yerinde dönüşümle, daha modern yaşam alanları ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

EN BÜYÜK HAYALİM ÇÖPLÜĞÜN KALKMASI 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, şehir çöplerinin dökülüp, işlendiği 50 dönümlük arazideki tesisin kaldırılmasının en büyük hayali olduğunu söyledi. Uludağ, çöplüğün yerleşim yerlerinin uzağında olması gerektiğine dikkat çekerek kendi evinin de bu alana yakın bir yerde olduğunu anlattı. Uludağ, “İnşallah bu çöplüğün Sarıçam’dan kaldırıldığını görürüm” dedi.

Başkan Uludağ, göreve geldiği günden bu yana yaptıkları çalışmaları EGEMEN’e değerlendirdi. 35 aydan bu yana ilçenin değişmesine katkı koymak için çalıştıklarını anlatan Uludağ, seçimden önce verdiği sözleri de yerine getirmeye gayret ettiğini bildirdi. Uludağ, Sarıçam’ı 1 milyonluk bir nüfusa hizmet verecek şekilde planladıklarını anlatarak, “Halkımıza vaat ettiklerimizden çok daha fazla olan işler gerçekleştirdik. Projelerimizin birçoğunu hayata geçirdik. 35 aylık süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin ve bizim başlattığımız hizmetlerin tutarı bütçemizin çok üzerinde. Ekonomisi güçlü bir Sarıçam ortaya çıkacak.” diye konuştu.

Belediye de kurumsallaşmayı ve mali disiplini sağladıklarını anlatan Uludağ, fiziki çalışmaların gözle görülür bir hale geldiğini vurguladı. Uludağ, Sarıçam’da 10 yıldan beri dokunulmayan Sarıçam Deresinin ıslahı için 7 milyon liralık ihale yapıldığını ve çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti. Uludağ, Buruk Kolektörü ile Sarıçam bölgesinin alt yapı sorunun çözümü için 26 milyon liralık ihale yapıldığını belirterek, “ Projenin yılsonuna kadar bitirilmesi planlandı. Şu anda birçok yerde projeleri süren park çalışması yenilenen ve yapımı tamamlanan parklarımız var. Kozan yoluna cephesi bulunan Ziraat arazisinin kenarına yapılan ve içinde oyun aletleri, oturma ve spor alanları ve yürüyüş yollarının bulunduğu yer tamamlandı ve halkımızın hizmetinde. Artık burada ilçe halkı özellikle yaz akşamlarında hem spor hem de dinlenme imkânı bulacak. ”şeklinde konuştu.

2 ÜNİVERSİTENİN DE SARIÇAM OLMASI EKONOMİK AÇIDAN ÖNEMLİ

Çukurova üniversitesinin öğrencilerinin büyük bir kısmı Sarıçam’da ikamet etmesinin sağlanması halinde bu bölgenin daha da değişip, gelişeceğine inandıklarını da anlatan Başkan Uludağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

” Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bizim bölgemizde yapılıyor olması önemli. İnşaatı hızla ilerliyor. Yani 2 üniversitemiz de Sarıçam’da. Öğrenci kenti Sarıçam olduğu takdirde AVM ve öğrenci evleri ve özel sektör kendiliğinden gelecek ve yaşam kalitesi artacak. Bu bölgeden çöplüğün kalkması için çalışıyoruz. ALO Sarıçam’dan e­devlet ve e­belediye ye kadar önemli hizmetlerimizi sunuyoruz. Sarıçama samimiyetle hizmet etmek istiyoruz ve bunun için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Açık olan semt pazarlarımızı da yenileyerek Kapalı Semt pazarları yaptırıyoruz. 2017 sonuna kadar kapalı semt pazarlarımız tamamlanmış olacak. Yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerle her zaman Sarıçamlının duasını alacağız. Sarıçam halkı 34 aylık süre içinde yapılan hizmetleri ilgi ile izliyor ve izlemeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.