Adana-Mersin Yolu Meclis Gündemine Taşındı!

Adana-Mersin Yolu Meclis Gündemine Taşındı!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Adana-Mersin yolu başta olmak üzere hükûmetin devam eden inşaatlara bir an önce artı ödenek göndererek bu projelerin tamamlanmasını talep etti..

A+A-

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin'e verilen vaatleri meclis gündemine taşıdı. Şimşek, TBMM'de yaptığı konuşmasında hükûmetin devam eden inşaatlara bir an önce artı ödenek göndererek bu projelerin tamamlanmasını talep etti.

Adana-Mersin yolunun 8 şerit olacağının söylendiğini, bununla ilgili ihale hazırlıklarının yapıldığı, ihalenin yapılacağı ama Adana-Mersin yolunda sadece 8 kilometrelik, 10 kilometrelik bir kısmın ihalesi yapıldığını dile getiren Şimşek "Bu gidişle, bu hızla yapılan bir çalışmayla Adana-Mersin yolunun 8 şerit olduğunu benim görme şansım yok hayatımın devam ettiği süre içerisinde" dedi.

Yine, bunun gibi, Mersin'in birçok ilçesiyle alakalı yolların, Mut-Silifke, Mut-Karaman, Mersin-Antalya, Mersin-Çamlıyayla yolu gibi birçok projenin de yine aynı şekilde atıl durumda kaldığını, şu anda birçok projede ödenek yetersizliğinden firmaların çalışma bile yapmadığını, Pamukluk Barajı'nın, 2013 yılında açılışı yapılacağı söylenen Pamukluk Barajı'nın 2017 yılına gelinmesine rağmen hâlâ yerinde saydığını belirten Şimşek konuşmasına şu şekilde devam etti: 

"Yani, buradan söylüyoruz, işte, diyoruz, "Hazine malları satacak, kiraya verecek, yardımcı olacak, gidin kiralayın." Mersin Büyükşehir Belediyesi arıtma tesisi yapacak, iki yıldır bizzat kendim takip ediyorum, Millî Emlaka ait bir tane arazinin bir kamu kurumuna arıtma tesisi yapılmak üzere devredilmesi gerekiyor bu projenin başlayabilmesi için, maalesef, devlette işler yürümüyor. Bir milletvekili bir genel müdürü aradığı zaman iki üç günde bir genel müdüre ulaşamıyor, işler yürümüyor. Hazineden arsa kiralama; bırakın şahısları, devletin kurumları bile bunda büyük zorluklar yaşıyorlar. Devlet Su İşleri 100 metrekarelik bir yeri satacak olsun, evrak, dokuz on tane kurum görüşünden sonra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne, Maliyeye ve en son Başbakanlığa gidiyor. Allah aşkına, bir tarım arazisi içerisindeki üç beş dönüm bir arazinin satışının Başbakanlıkla ne ilgisi var? O ilde defterdar ne işe yarar, Millî Emlak müdürü ne işe yarar? Sayın Bakanım, bunlarla ilgili, vatandaşın işini hızlandıracak -geç gelen adalet, adalet değil- bir çözüm bulmanızı öneriyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.