9. Ortadoğu İnşaat Fuarı Başlıyor

9. Ortadoğu İnşaat Fuarı Başlıyor

9. Ortadoğu İnşaat Fuarı TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2019 yılı fuarları, 14-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuara 85 firma katılım gösterecek.

A+A-

TÜYAP Fuarcılık tarafından, T.C. Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO),  Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi ve KOSGEB’in desteği ile düzenlenen 9. Ortadoğu İnşaat Fuarı 14-17 Mart 2019 tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir.

Yurtdışından çok sayıda firma katılacak

Bölgenin ticaret merkezi Diyarbakır, özellikle son yıllarda “kentsel dönüşüm ve modern toplu konut” projeleri ile inşaat sektörü ve kentsel yaşam anlamında, bölgenin hızla gelişen illerinin başında yer almaktadır. Bu bağlamda, altyapı, üst yapı ve çevre düzenlemeleri ile ilgili yatırımlarda, her geçen gün artış olduğu göze çarpmaktadır, dolayısıyla bu anlamda sektör açısından önemli bir pazar oluşmuştur.

İşte bu noktada 9. Ortadoğu İnşaat Fuarı bu pazarlara hitap eden önemli bir buluşma olacak, bu sektörlere yönelik tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek, inşaat sektörünün gelişimine ve çağdaş kentleşme sürecine olumlu katkılar sağlayacak ürün ve hizmetlerin tek çatı altında sergileneceği bir platform olacağı bildirildi.

85 firma ve firma temsilciliği katılacak

85 firma ve firma temsilciliğinin inşaat malzemeleri, yapı teknolojileri, iş ve inşaat makinelerine ilişkin ürün ve hizmetlerini geniş bir yelpazede sergileyeceği Fuar sektörün nabzını tutacak ve ortaya çıkacak iş hacmi ile gerek inşaat sektörüne,  gerekse bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayarak, bölge yatırımlarının gelişmesine de katkı sağlayacak. Fuar, ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip yapı sektöründeki tüm yeniliklerin, gelişmelerin ve ürünlerin sergileneceği, sektördeki gelişme ve yeniliklerden haberdar olma, sektör içinde durum analizi yapabilme, müşterilerle bir araya gelebilme, bayilik verme, mevcut bayilerle ilişkileri geliştirme gibi birçok imkanı sunarken mimar, mühendis, müteahhit, kamu kurumları ve yatırımcı kuruluşlar ile nihai tüketicileri ve yurtdışından İran, Irak, Mısır ve Almanya’dan gelecek Alım Heyetlerini katılımcı firmalarla buluşturacak bir organizasyon planlandığı öğrenildi.

Fuar programı şöyle;

Ürün lansmanları ve etkinliklerle renklenecek Fuar kapsamında, Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ( GAİB) Genel Sekreterliği organizatörlüğünde Mısır ve Irak’dan gelecek olan Firma yetkilileri ile B2B İkili İş Görüşmeleri, 14 Mart Perşembe Saat 14.00’de Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından Doğal Taş Üretim Yöntemleri, 14 Mart Perşembe saat 15:00’de Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından Yapılarda Teknoloji Kullanımı, 15 Mart Cuma saat 15:00’de TMMOB Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi tarafından Merkezi Isıtma Sistemi ve Merkezi Soğutma Sistemi Avantajları, 15 Mart Cuma saat 15:00’de TMMOB Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi tarafından Asansör Kazaları ve Asansör Kontrollerinin önemi ve 16 Mart Cumartesi saat 14:00’de Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından Kuraklık ve Diyarbakır'daki Su Kaynaklarının Potansiyeli, konulu panel düzenlenecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.