"81 İlde Kentsel Dönüşüm Seferberliği Başlattık"

"81 İlde Kentsel Dönüşüm Seferberliği Başlattık"

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm için 81 ilde seferberlik başlattıklarını söyledi. Kurum 5 yıl içerisinde 1 milyon 500 bin konutun dönüşeceğini ifade etti.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Seydişehir ilçesinde, Seydişehir Atıksu Arıtma Tesisi Açılış Töreni'nde gerçekleştirdiği konuşmada, tesisin il ve ilçe için hayırlı olmasını diledi. 

81 ilde millet bahçesi yapmayı hedeflediklerini belirten Kurum, "Şu anda 41 ilde, 28 milyon metrekare alanda tam 74 millet bahçesi inşa ediyoruz. Hedefimiz her ilimizde en az 1 millet bahçesi yapmak. Seydişehirimize de bir millet bahçesi yapacağız." şeklinde konuştu.

"5 yıllık süreçte yılda 300 bin konut dönüştüreceğiz"

Kentsel dönüşümle ilgili 81 ilde seferberlik ilan ettiklerini söyleyen Kurum, "Artık illerimizde, ilçelerimizde, köylerimizde riskli bina kalsın istemiyoruz. Kartal'da biliyorsunuz 21 canımız gitti. Artık bir can daha kaybetmek istemiyoruz. Başka ocaklara ateş düşsün, başka analar ağlasın istemiyoruz. Kararlıyız ve 5 yıllık süreçte yılda 300 bin konut dönüştüreceğiz." şeklinde konuştu.

Hem Konya merkezinde hem de ilçelerde alt gelir grubu, orta gelir grubu ve memur vatandaşlar için sosyal konutlar inşa edeceklerini söyleyen Kurum, özellikle alt gelir grubu vatandaşların kolay bir şekilde ev sahibi olabileceğini belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın Konyalı vatandaşlara önemli hizmetler yaptığını söyleyen 31 Mart seçimlerinden sonra da Başkan Altay'ın hız kesmeden vatandaşa hizmete devam edeceğini belirtti.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak da vatandaşın refah, huzur ve güvenlik içinde yaşaması için devletin bütün kademelerinin seferber olduğunu belirtti.

Bu enerji ve bu sinerjinin arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu dile getiren Toprak, "Yaklaşık 2 ay önce ilimize bir ziyarette bulunmuştu. O gün 1,5 milyar lira değerinde 99 tesisin açılışını yaptık. Aradan daha 1-2 ay geçmeden ilimizin her köşesinde açılışlar son sürat devam ediyor. Devletimizin bütün imkanları yatırımlara, hizmete, halkımızın mutluluğuna gidiyor." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.