5 Banka Konut Kredisi Faizlerini Artırdı!

5 Banka Konut Kredisi Faizlerini Artırdı!

Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararından sonra birçok özel banka konut kredisi faiz oranlarında artışa gitti. 5 banka faiz artışına giderken kamu bankaları faiz oranlarını sabit tuttu.

A+A-

Merkez Bankası'nın geçtiğimiz perşembe günü konut kredisi faiz oranlarında 2 puanlık artışa gitmesinin ardından konut kredi faizleri de hızla yükselmeye başladı. Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Garanti ve ING Bank konut kredisi faizlerinde artışa gitti.

Faiz artışıyla beraber özel bankalardaki en düşük faiz oranı 1,34 seviyesinden 1,39 seviyesine çıktı. En yüksek faiz oranı ise 1,90 seviyesinde. 

KONUT KREDİSİ FAİZİNİ ARTIRAN BANKALAR

Konut kredisi faizlerini artıran bankalar şu şekilde;

Akbank1,34'ten 1,45'e

İş Bankası 1,40'tan 1,45'e

ING 1,35'ten 1,39'a

Yapı Kredi 1,39'dan 1,49'a 

Garanti 1,39'dan 1,50'ye çıkardı. 

KAMU BANKALARI FAİZLERİ SABİT TUTTU

Geçtiğimiz haftalarda konut kredisi faizlerinde indirime giden kamu bankaları Merkez Bankası'nın kararının ardında faizleri sabit tuttu. Kamu bankaları 1,40 altında kredi imkanı sağlarken en düşük krediyi 1,32 ile Vakıfbank veriyor. 

FAİZLER DÜŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz çağrılarına rağmen Merkez Bankası mart ayında faiz artırımına gitmişti. Merkez Bankası başkanı Naci Ağbal faiz artırımı kararının ardından Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevinden alındı. Yeni gelen başkanın Nisan ayı PPK toplantısında faizleri düşürmesi beklentisi oluştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.