30 Milyar Liralık Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Kolları Sıvadık

30 Milyar Liralık Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Kolları Sıvadık

Sincan Saraycık TOKİ Konutları'nda TOKİ 1 Milyonuncu Konut Anahtar Teslim Töreni'nde açıklama yapan Erdoğan, "Kentsel dönüşüm amacıyla 61 ilde yürütülen 122 projede yatırım maliyeti 30 milyar lira olan 258 bin konut için kolları sıvadık" dedi.

A+A-

2003'ten bugüne evi olmayan dar gelirli vatandaşları az peşinat, düşük taksit ve uzun vadelerle ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1 milyonuncu konutun anahtarını Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sahibiyle buluşturdu. Ankara Sincan'da gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"81 İLE ÇAĞ ATLATTIK"

Ankara'da toplu konut olarak bütün güzel eserleri biz yaptık, yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Altyapı ve ulaşımda İstanbul'dan başlayarak 81 ile çağ atlattık. 

Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 100 bin konut ve iş yeri ile stadyum, hastane, okul, yurt, spor salonu gibi 24 binin üzerinde tesisi ülkemize kazandırdık.

"258 BİN KONUT İÇİN KOLLARI SIVADIK"

Yaklaşık 200 milyar liralık yatırımla her kesimden insanımızı ev sahibi yaptık. Halen 76 bin sosyal konutun inşaasına devam ediyoruz. Kentsel dönüşüm amacıyla 61 ilde yürütülen 122 projede yatırım maliyeti 30 milyar lira olan 258 bin konut için kolları sıvadık.

İzmir'de yapmakta olduğumuz beş bin konutun teslimlerini de yakında başlatıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında devlete ait alanları, rant kaygısı gütmeksizin vatandaşımızın emrine veriyoruz.

Biz sadece dört duvar yapmıyoruz, biz insanımıza huzurla yaşayacağı bir yuva kazandırıyoruz. Milletimizin her şeyin en iyisine layık olduğuna yürekten inanıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.