1915 Çanakkale Köprüsü Arsa Fiyatlarını 1 Yılda Yüzde 150 Arttırdı

1915 Çanakkale Köprüsü Arsa Fiyatlarını 1 Yılda Yüzde 150 Arttırdı

Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği Lapseki ve çevresi arsa yatırımında yeni gözde oldu. Bölgede deniz manzaralı arazilerde hızla el değiştirilirken, fiyatlar metrekarede 100 TL'ye kadar arttı.

A+A-

Koronavirüs salgını sürecinde arsa alımları yükselirken, Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği Lapseki ve çevresi arsa yatırımında gözde oldu.

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; köprünün 18 Mart’ta açılması öngörülürken, bölgede fiyatlar yüzde 150 yükseldi. Köprünün ana bağlantı noktası olan Lapseki ve civarında henüz imara açılmamış arazilerin metrekare fiyatları 40 Türk Lirası'na, imarlı arazilerde fiyatlar minimum 100 Türk Lirası'na yükseldi. Hakan Erilkun Danışmanlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Erilkun, konuya ilişkin açıklamasında “Hem Kuzey Marmara Otoyolu’nun en önemli bağlantı noktası olması, hem de toprakların çok verimli, ikliminin de elverişli olması, bölgeye talebi artırırken, Çanakkale Köprüsü’nün iki yakayı birleştirecek olmasıyla bölgeyi Türkiye’nin en hızlı yükselen değeri haline getirdi” diye konuştu.

"Deniz gören araziler borsa hızıyla el değiştiriyor"

“Şu anda en fazla talep gören noktalar köprü ayağının bulunduğu Lapseki ve civarı köyler. En fazla hareketlilik eski bir Rum köyü olan Güreci, Çardak, Mecidiye ve Gazi Süleyman Paşa mevkileri. Bu noktalar bölgenin en nezih noktaları ve 1/1000’lik imar planlarının açıklanmasıyla arazi vasfındaki pek çok yerin arsa niteliği kazanma durumu söz konusu olacak. Bu nedenle pek çok yatırımcı bu noktalardan yer topluyor, özellikle deniz gören araziler adeta borsa hızıyla el değiştiriyor.” 

Bunun sonucunda bölgede fiyatların 1 senede yüzde 150 artış gösterdiğine vurgu yapan Erilkun, “Büyük, küçük tüm birikimleriyle yatırımcılar Çanakkale’de toprak alımı yapmaktalar. Çok değil 15 ay önce Güreci’de dönümü 25 TL’ye yer bulabilmek mümkün iken bugün aynı toprağın dönümünü 65 TL’den aşağı bulmanız mümkün değil” açıklamasında bulundu.

"Yatırımcılar da satışa geçti"

Remax Troia Broker’larından Aytek Topuzoğlu da arsa fiyatlarında gerçekleşen artışı işaret etti. 1 sene öncesine kadar 35 Türk Lirası seviyesinde satışı yapılan imarsız arsaların metrekare fiyatının bugünlerde 60 TL’lere ulaştığına dikkat çeken Topuzoğlu, “Çanakkale bölgesinde yabancıya satılamaz şerhi olduğu için ağırlıkla İstanbul gibi büyük illerden gelen yerli alıcılar bölgede alım yapıyor. Çünkü köprünün bölgeye kazandıracağı hareket gözönünde bulunduruluyor. Köprünün ulaşım kolaylığı sağlamasıyla Biga gibi sanayi bölgesine yeni yatırımları çekeceği düşüncesiyle Biga’dan alımlar artıyor. Aynı zamanda köprünün ayağının olduğu Lapseki bölgesinde yüksek fiyat artışları oldu. Hatta yatırımlık arsa alanlar bu fiyatlarla ikinci ve üçüncü satışlara geçti. Metrekaresine 100 TL’ye kadar fiyat isteyenler de oluyor” ifadelerini kullandı. 

"Asıl artış imar planlarından sonra"

Çanakkale Köprüsü’nün 18 Mart’ta açılışının yapılacağının açıklanmasıyla beraber arazi fiyatlarının bir kez daha ve en az yüzde 20 oranında yükseldiğine dikkat çeken Hakan Erilkun şöyle konuştu:

“Özellikle köprü ayağının takılmasıyla beraber köprüye yakın yerlerdeki hareketlilik yoğunlaştı. Büyük yatırımcıların önceden topladığı pek çok yer değerlendi, büyük parsellerin çoğu zaten tükenmiş durumda. Asıl hareketlilik üçüncü köprü ve Kanal İstanbul’da olduğu gibi Çanakkale’de de köprü açılışından sonra imar planlarının açıklanmasıyla yaşanacak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.