1000 Aileyi Evsiz Bırakan Holding, İnşaat Sektöründen Çekiliyor

1000 Aileyi Evsiz Bırakan Holding, İnşaat Sektöründen Çekiliyor

Fikirtepe'de girdiği kentsel dönüşüm projesini yarım bırakan ve 1000 ailenin evsiz kalmasına neden olan Denge Yatırım Holdig'in sahibi Racii Şaşmaz Pana Yapı'daki 75 milyon TL'lik hissesini satarak inşaatta küçülmeye gitti.

A+A-

Kurtlar Vadisi ve Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizilerinin yapımcısı olan Pana Yapı'nın sahibi Raci Şaşmaz’a ait olan Denge Yatırım Holding, Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme AŞ hisselerini inşaat sektöründe ‘stresi’ öne sürerek sattı.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Şaşmaz’ın diğer bir şirketi Selimoğlu Pana ise son 2 yıldır Fikirtepe’de 1000'e yakın aileyi kentsel dönüşüm mağduru etti. Hak sahipleri geçen Ramazan Bayramı’ndan bu yana yarım kalan projelerin olduğu alanda eylem yapıyor. Hak sahibi ve mağdurlardan Engin Akgüzel ise evlerini satarken Raci Şaşmaz ile sözleşme imzaladıklarını ancak aradan geçen 1-2 yılda şirketin en az 9-10 kere isim değiştirdiğini belirtti. Akgüzel, “Raci Şaşmaz en son bizim mağduriyet yaşadığımız projelerdeki şirketi çaycısı Muhammed Muhit Kayaoğlu’nun üzerine geçirdi." dedi.

75 milyona sattı

Denge Yatırım Holding’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme AŞ’nin Holding’in yüzde 100 iştiraki Toma Finance Limited’e ait yüzde 51 ve Holding’e ait yüzde 49 payını tüm hak ve yükümlülükleri ile 75 milyon liraya satışı için Cevdat Taşçeken ile sözleşme imzalandığı  belirtildi. Açıklamada, “Şirketimizin 31.05.2018’de KAP’a yaptığı açıklamada Pana Yapım Sinema Prodüksiyon’un yüzde 42 payının satın alındığı duyurulmuştu. Pana Yapım’ın iştirak edinilmesiyle başlayan faaliyet alanlarının yurtiçi ve yurtdışında kârlı ve etkin sektörlerde genişletme stratejisi çerçevesinde konjonktür ve inşaat sektöründeki stres göz önünde bulundurularak bu sektördeki yatırımlar azaltılacak. Şirketimiz ve Cevdet Taşçeken arasında 17.07.2018’de satış sözleşmesi imzalanmıştır” ifadeleri yer aldı.

Süreç uzayabilir

Pana Yapı İnşaat Grup Başkanı Mahir Şaşmaz, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada  Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme AŞ’nin Fikirtepe’deki projeyle ilgisinin olmadığını dile getirerek, “Fikirtepe’deki sürece bakanlık da müdahil oldu. Süreç biraz uzayabilir ama gelecek haftadan itibaren yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle görüşeceğiz. Sayın Mücahit Demirtaş’ın bakan yardımcısı olması olumlu bir gelişme. Raci Şaşmaz’ın Fikirtepe’deki projelerle hukuki olarak bağı olmamasına rağmen mağduriyetlerin giderilmesi için çaba harcıyor. Bizim bu projelerden herhangi bir kâr beklentimiz yok yeter ki sorun çözülsün” dedi.

Şaşmaz Bakanlıkta var inşaatta yok

Raci Şaşmaz, şirketlerin adını değiştirdiği ya da başka kişilere devrettiği için mağdurları muhatap almıyor. Engin Akgüzel ise “Ancak inşaatların bitirilmesi için Bakanlık yetkilileriyle fotoğraf veriyor. Sonra da ben sorumlu değilim diyor” dedi. Geçen haziran ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İlbank Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş, Pana Yapı’nın yarım bıraktığı projeleri devralacaklarını söylemişti. Konu ile ilgili Pana Yapı’nın sahibi Raci Şaşmaz ile de görüştüklerini dile getirmişti. Mücahit Demirtaş dün ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. Demirtaş’ın bu göreve getirilmesi sorunun çözümü ve takibi açısından mağdurlar tarafından da olumlu karşılandı. Akgüzel, “Raci Şaşmaz bizi çaycının eline teslim etti. Projeyi devlete yıkmanın peşinde. Bizim tek isteğimiz evlerimiz. Artık mağduriyetler giderilsin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.