0,98 Faiz Oranı Nasıl Kullanılıyor?

0,98 Faiz Oranı Nasıl Kullanılıyor?

Ziraat Bankası ve Vakıfbank konut kredisi oranlarını 1,78'e indirdi. Bankalar inşaat firmalarına 0,98 faiz kullandırıyor. 0,98 faizle kredi kullandıran inşaatçılar 0,80'lik faiz masrafını karşılıyor.

A+A-

Vatandaşın konut sahibi olabilmesi adına Ziraat Bankası tarafından başlatılan kampanyaya Vakıfbank da katılım gösterdi. Edinilen bilgilere göre, Halkbank, Vakıf Katılım ile Ziraat Katılım'ın da önümüzdeki günlerde kampanyaya katılması bekleniyor. Kampanyaya göre, bankalarda kredisi bulunan konut üreticisi firmalardan ev alanlar için yüzde 0.98 faiz oranı uygulanacak. Tüketiciler, 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 bin liraya kadar konut kredisi kullanabilecek.

Yapılan çalışma ile konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 1.78 olarak belirlendi. Aradaki yüzde 0.80'lik farkı da inşaat firmaları üstlendi. Böylece tüketicilere yüzde 0.98 ile kredi kullanma imkânı sağlanıyor. Sektör temsilcileri yüzde 2.99'u bulan konut kredi faizi nedeniyle vatandaşın alım kararını ertelediğini, bu kampanya sonrası konut pazarında canlanma beklediklerini belirtiliyor. 

Kampanya ile firmaların elinde bulunan bitmiş birinci el konut satışlarının finansmanına destek verilecek. Böylelikle, firmaların elinde bulunan konut stokunun eritilmesine yönelik de önemli katkı sağlanmış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.