0,98 Faiz Kampanyası Haftaya Başlıyor

0,98 Faiz Kampanyası Haftaya Başlıyor

İnşaat sektörünün çatı kuruluşları GYODER, KONUTDER, İNDER ile KİİPTAŞ ve Emlak Konut tarafından düzenlenen yüzde 10 peşinat 0,98 kampanyası önümüzdeki hafta başlıyor.

A+A-

27 Ağustos tarihinde başlayacak konut kampanyası gayrimenkul sektörü temsilcilerinin talepleri üzerine gündeme geldi. İnşaat patronları taleplerini Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a iletti. 

Konutta dev kampanya için her firmanın stokunda bulunan konutların bir bölümü varlık havuzunda toplanacak. Emlak Bank üzerinden gayrimenkul fonu kurularak firmalara nakit akışı yapılacak.

Konuyla ilgilenen iki bakanlık KONUTDER, GYODER ve İNDER başkanlarından projelerdeki stok rakamlarını ve bunların parasal değerini talep etti.

Raporların bakanlıklara ulaşmasından sonra bakanlıkların bu çalışmayla gayrimenkul sektörüne nakit akışı sağlamayı amaçladıkları öğrenildi. Kampanya çalışmalarının 17 yıl sonra aktif hale getirilen Emlak Bankası üzerinden yürütülmesi planlanıyor. 

En az 1 ay sürmesi tahmin edilen kampanyada peşinat oranı da yüzde 10'a düşürülecek. Konut kredi faiz oranları 120 ay vadede yüzde 0,98'e inecek.

Kamu spotu hazırlanan kampanyada KİPTAŞ ve Emlak Konut GYO projeleri başta olmak üzere, GYODER, KONUTDER ve İNDER üyelerinin projeleri bulunacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum