TOKİ'den Ödemiş Zeytinlik Projesi Başlıyor

TOKİ'den Ödemiş Zeytinlik Projesi Başlıyor

TOKİ Ödemiş'in zeytinlik mahallesinde 468 konuttan meydana gelen toplu konut projesi 1 adet cami ve ticaret merkezi inşa edecek. İmar planı askıya çıkan projede ÇED süreci başladı. ÇED oanyı aldıktan sonra proje ihaleye çıkacak.

A+A-

T.C. Başbakanlık Toplu Konut Dairesi Başkanlığı tarafından, İzmir İli, Ödemiş İlçesi, Zeytinlik Mahallesinde toplu konut projesinin yapılması planlanıyor. TOKİ İzmir Ödemiş projesi kapsamında 468 adet konut, 1 camii Ve 1 adet ticaret merkezine yer veriliyor.

Toplam 57 milyon TL'ye mal olacak proje 601, 603, 610, 612, 1500 ve 1502 parsellerde, toplam 82 bin 532 metrekare alanda yükselecek. Proje kapsamında yapılacak konutlar için 339 araç kapasiteli otopark yapılacak. Otoparkın tamamını açık otoparklardan oluşacak.

Proje alanının batısında dere, yol ve konut bulunmakta, doğusunda, kuzeyinde ve güneyinde tarım arazileri ve hazine arazisi bulunuyor. Faaliyet alanına en yakın konut, alana yaklaşık 70 metre mesafede bulunuyor.

2020 yılı Haziran ayı gibi tamamlanması planlanan projede yatırımın tamamlanma süresi satış hızına, mali kaynakların özelliğine ve ülke ekonomisine bağlı olarak değişiklik gösterebilecek olup, tahminen 2020 yılının ortalarında dairelerin tamamının inşaatının bitirilmesi ve söz konusu konutların bu tarihten itibaren tamamen yerleşime açılması planlanıyor.

ÇED süreci başlayan, TOKİ tarafından ihalesi yapılacak ve yüklenicisi belli olduğunda yüklenici tarafından yapılacak olan inşaat faaliyetleri, raporda öngörülmeyen teknik çalışmalar, ÇED yönetmeliği kapsamında yüklenici tarafından ilgili kurumdan gerekli izinler alınarak yapılacak.

Projede 82 bin 532 metrekare büyüklüğündeki 6 parselde yapılması planlanıyor. Proje kapsamındaki yapılar çeşitli tip ve büyüklükte inşa edilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.