Tekirdağ'da Arsa Fiyatları Yüzde 23 Arttı

Tekirdağ'da Arsa Fiyatları Yüzde 23 Arttı

İstanbul'daki bazı sanayi kuruluşlarının Tekirdağ'a taşınması bölgeye değer kattı. Yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Tekirdağ'da arsa fiyatları son 1 yıl içerisinde yüzde 23 oranında artış gösterdi.

A+A-

İstanbul’a yakınlığı ile öne çıkan Tekirdağ emlak ve arsa yatırımcılarının radarına girdi. Son yıllarda aldığı yoğun göçün etkisiyle özellikle markalı konutun da yeni adresi oldu. Özellikle Çorlu ve Çerkezköy'deki sanayi tesislerinin varlığı kentin ekonomisini desteklerken ağırlıklı olarak mavi yakalı çalışan nüfusun konut talebi giderek artıyor. Bu durum kentte markalı konut projelerinin sayısını artırdı, ilde şu anda yapım ve satış aşamasında yaklaşık 40 konut projesi bulunuyor.

Çanakkale Köprüsü ile Avrupa ve Trakya üzerinden Ege Bölgesi'ne ulaşımın kolaylaşması da Tekirdağ'ı bir adım öne çıkarıyor. İl, merkez ilçesi Süleymanpaşa ile birlikte 11 adet ilçeden oluşuyor. Bazı ilçeleri Tekirdağ nüfusundan daha fazla insan barındırıyor.

Yeni açılan OSB'ler ve Asyaport'tan dolayı istihdam açığı oluşurken il göç almaya başladı. Bu nedenle son beş yıldır düzenli olarak yüzde 20-25 ile Türkiye'nin net göç hızı en yüksek illerinden biri oldu. Öyle ki, TÜİK verileri rine göre, Tekirdağ'a 2017 göç hızı yüzde 21 seviyesinde.


Gamze Ertaş KARCIOGLU / TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Kurumsal Kalite ve İş Geliştirme Departmanı Yönetici Yardımcısı:

AVANTAJLI BİR KENT HALİNE GELDİ

İstanbul’a olan yakınlığı Tekirdağ için her zaman avantaj olmuştur. Sanayi tesislerinin bölgeye taşınmaya başlaması, hayata geçirilen ve geçirilmesi beklenen mega projeler şehrin gelişeceği taraf hakkında fikir veriyor.

Bu anlamda, başta Çanakkale Köprüsü olmak üzere, Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolları gibi mega projelerden etkilenen bölgeleri gelişme potansiyeli olan bölgeler olarak değerlendirebiliriz. Çorlu ve Çerkezköy bölgelerinin sanayi bölgesi olarak geliştiğini görüyoruz.

Büyük sanayi tesislerinin İstanbul'dan bu bölgelere taşınmasının devam etmesiyle çalışan kesim için konut ihtiyacının artması bekleniyor. Şarköy ve Marmara Ereğlisi'nin ise son yıllarda yazlık bölge olarak tercih edilirliğinin yüksek olduğunu görüyoruz. Hafta sonunu değerlendirmek ya da emekli olunca büyük şehirlerin karmaşasından uzaklaşarak daha sakin bölgelere yerleşmek isteyen kitleler bu bölgeleri tercih edebiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.