Kiracı Kaç Ay Kira Ödemezse Evden Çıkarılır?

Kiracı Kaç Ay Kira Ödemezse Evden Çıkarılır?

Kirasını ödemeyen kiracı evden nasıl çıkarılır? Kirasını ödemeyen kiracıyı evden çıkarmak için kaç gün süre verilir? Kiracı kaç ay kira ödemezse evden çıkarılır? İşte tüm bu soruların cevabı...

A+A-

Kiracının ev sahibine karşı en önemli ve birinci sorumluluğu kirayı belirlenen tarihte düzenli olarak ödemek geliyor. Fakat kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan sorunların en başında da  kiranın zamanında yatırılması geliyor. Kiracı kirayı ödemiyor siz de evden çıkarmak istiyorsanız nasıl olacak? Kiracı kaç ay kira ödemezse tahliye edilir?

Yeni Borçlar Kanunu’na göre, kiracı aksi sözleşmede ve yerel adet olmadıkça kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlüdür.”

Eğer kiracı kira bedelini ve aidat gibi yan giderleri ödemezse ev sahibi kiracıya yazılı olarak bir süre verir bu süre içinde yine ödemezse sözleşmenin feshedebilir. Kiracıya verilecek süre en az 10 gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az 30 gündür. Bu süre kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar. 

Kiracı, bir yıldan kısa süreli kira sözleşmelerinde kira süresi içinde; bir yıl ve daha uzun süreli kira sözleşmelerinde ise bir kira yılı veya bir kira yılını aşan süre içinde kira bedelini ödemediği için kendisine yazılı olarak 2 haklı ihtarda bulunulmasına sebep olmuşsa kiraya veren, kira süresinin ve bir yıldan uzun süreli kiralarda ihtarların yapıldığı kira yılının bitiminden başlayarak bir ay içinde, dava yoluyla kira sözleşmesini sona erdirebilir.

İhtarnamenin noter vasıtasıyla yapılması gerekiyor. Ayrıca ihtarnamenin ispat açısından yapılı olması zorunluluğu bulunuyor. 
Yani bir kira yılı içerisinde iki haklı ihtara dayanarak kiraya veren kira yılı sonunu takip eden 1 ay içerisinde kiracısının evden çıkmasını veya iş yerinden çıkmasını mahkemeden talep edecek ve bu talebe yönelik mahkeme kararı elde edebilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.