TOKİ Kayaşehir Başvuruları Başladı

TOKİ Kayaşehir Başvuruları Başladı

TOKİ Kayaşehir'de başvurular bugün itibariyle başladı. TOKİ Kayaşehir Başvuruları 20 eylül tarihine kadar yapılabilecek.

A+A-

Kayaşehir Toki Evleri başvuruları bugünden itibaren başladı. Bin 892 konut için 20 Eylül’e kadar başvurular alınmaya devam edecek.

 
Toki Kayaşehir başvuruları 5 Eylül-20 Eylül 2017 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası’nın İstanbul’daki tüm şubeleri aracılığı ile yapılabilecek.


Toki Kayaşehir başvuruları 3 kategoride kabul edilecek. Bunlar; 
•    Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri (emekli sandığından hak sahibi belgesi olan ve daha önce şehit ailelerine, maluller ile dul ve yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar),
•    En az yüzde 40 engelli vatandaşlar
•    Diğer alıcı adayları

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek.


En az yüzde 40 engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5’i kadar kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak. Diğer alıcı adaylarının konutları ise kura çekilişi ile belirlenecek.

TOKİ KAYAŞEHİR BAŞVURU ŞARTLARI
•    Konut satın almak için başvuruda bulunanların İstanbul İl sınırları içerisinde en geç 31 Aralık 2015 tarihinden itibaren kesintisiz ikamet ediyor olması (1 Ocak 2016 tarihi ve sonrasında ikamet etmeye başlayanların başvuruları kabul edilmeyecek.) veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor. (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor.)
•    Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması,
•     TOKİ’den daha önce konut satın almamış ve kredi kullanmamış olmaları (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç),
•    18 yaşını doldurmuş olmak 
•    T.C .vatandaşı olmak gerekiyor.
Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabiliyor.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER 

Toki Kayaşehir başvuruları için gerekli belgeler şöyle; 
•    Nüfus cüzdanı fotokopisi
•    Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. emekli sandığından alacakları “Belge”,
•    Engelli vatandaşlarımız, engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az yüzde 40 engelli olduğuna dair) ibraz edecekler.

Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, Türkiye Halk Bankası’nın İstanbul’daki şubelerine  başvurarak, 5 bin TL  başvuru bedelini 05 Eylül – 20 Eylül 2017 tarihleri arasında yatıracak (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç) ve başvurdukları grup ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi”ni imzalayacaklar.

TOKİ KAYAŞEHİR EVLERİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?
Toki Kayaşehir Evleri kura çekilişi ise 4 Ekim 2017’de yapılacak. Kura sonucu konut almaya hak kazanan bin 892 vatandaş belirlenecek.

İstanbul Kayaşehir 868 ada 5 parsel, 919 ada 4, 6 ve 9 parseller, 917 ada 6 parsel ile 869 ada 10 ve 11 parsellerde yükselen Kayaşehir Toki Evleri projesinde toplam bin 892 konut yer alıyor. Projede 1+1, 2+1 ve 3+1 konut seçenekleri yer alıyor.

Toki Kayaşehir Evleri fiyatları 144 bin 755, 93 TL’den başlıyor 477 bin 334,64 TL’ye kadar yükseliyor.  Yüzde 25 ve 40 peşinatla konut sahibi olunabilen projede 144 aya kadar vade yapılıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.