Büyük İnşaat Firmaları İzmir'de Arsa Arayışında!

Büyük İnşaat Firmaları İzmir'de Arsa Arayışında!

İstanbul, Ankara başta olmak üzere diğer illerde faaliyet yürüten büyük inşaat firmalarının İzmir’de arazi arayışı içinde olduklarını öğrenildi. Son dönemde hayata geçirilen dev projelerle değerlenen İzmir'e beyaz yaka göçünü artırdı. İstanbul'un tarihind

A+A-

Konut fiyat artışında Türkiye'de birinci dünyada ise ilk 8 şehir içerisinde yer alan İzmir'e hem yatırımcıların hem de inşaat firmalarının ilgisi artıyor. İstanbul'daki bazı büyük firmalar yatırım planlarını İzmir'e yöneltirken birçok firma da arsa arayışı içerisinde. Şehir merkezinde Bornova, Bayraklı yeni kent merkezi ile Alsancak turistik ilçelerde ise Çeşme, Urla gibi yerler yatırımcıların gözdesi haline geldi.

İzmir'deki konut piyasasının yükselmesinde İzmir İstanbul otoyol projesi, Ankara İzmir hızlı tren projesi, Çandarlı otoyolu, Çandarlı limanı gibi dev projelerin büyük etkisi bulunuyor.

İzmir'in gerdanlığı olarak bilinen Körfez Geçiş Projesi'nin de hayata geçirilmesiyle inşaat sektörü daha da tavan yapacak.

İSTANBUL KALİTESİNDE, İSTANBUL'DAN DAHA HUZURLU

Beyaz yakalıların İzmir ve İstanbul'u tercih ettiğini vurgulayan gayrimenkul yatırım danışmanı Nafiz Gönen, “Son dönemde İzmir’de inşaat sektörünün geldiği nokta, benim bundan sonraki ticari hayatıma da yön vermeme sebep oldu. Son yıllarda İstanbul terse göç vermeye başladı. Bunun farkında olan kesim, İstanbul kalitesinde ancak İstanbul’dan çok daha rahat ve huzurlu bir yaşam alanı arayışı içine girdi. Bu anlamda en iyi alternatifin İzmir olduğu ortaya çıktı” diye konuştu. 

Firmalar Arsa Arayışında

Nafiz Gönen, büyük inşaat firmalarının İzmir’de arazi arayışı içinde olduklarını dile getirdi. Gönen,  kendi arsa ve arazilerini değerlendirmek isteyenler ile, gelecek için arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenlerin olduğunu da belitti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.