Belediye 150 Milyonluk Arsayı 15 Milyon TL'ye Sattı

Belediye 150 Milyonluk Arsayı 15 Milyon TL'ye Sattı

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Belediyesi'nin 100-150 milyon TL'lik arsayı 15 milyon TL'ye sattığını söyleyerek belediye başkanına tepki gösterdi.

A+A-

Aliağa’daki gerçekleşen arazi satışına ve krizine değinen Kocaoğlu, Belediye Başkanı Acar’ı hedef aldı. Kocaoğlu, “Bir belediye başkanı belediyenin yetkisindeki değerleri, imar yetkisindeki değerleri ileriye geliştirerek taşımak durumundadır. Yok etmeden, satıp tüketmeden, ileriye taşımak durumundadır. Bir belediye başkanımız çok kıymetli bir araziyi ‘biz alalım dememize’ rağmen, şifa hakkını da kullanmayarak bir yere satılmasına neden oldu. Ve değerinden kat be kat aşağıya sattı. O aldığı parayla, sanki bütün görevini bitirmiş gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği bir caddeyi, ‘ben yapacağım’ diye rol çalmaya çalıştı. Uğraşıyoruz. Sana o caddeyi sormayacağım. O ilçenin en az 100-150 milyon liralık arazisini niye 15 milyon liraya sattığını soracağım. Ve sen ona orada cevap vereceksin. O kadar ısrarıma, yazı yazmama, büyükşehir meclisinden karar çıkarmama rağmen niye yaptın? Böyle belediye başkanlığı mı yapılır? Böyle kamu görevi mi olur? Böyle siyaset mi olur? Hiç belediye başkanlarına cevap vermeyi, işine karışmayı sevmiyorum. Zaman zaman sınır aşsalar da tolere etmeye çalışıyorum. Ama bu artık çizmeyi aştı” şeklinde konuştu.

1.5 MİLYAR DEĞERİNDEKİ ARSALAR ÇOK UCUZA SATILDI

Aliağa Belediyesi daha önce de Çatlıdere ve Bozköy'de bulunan arsaları satmıştı. Geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediyesi'nin arsa satışları ile ilgili basın açıklaması düzenleyen CHP Aliağa ilçe başkanı Özcan Durmaz belediyenin en az 1 milyar 500 milyon değerindeki 1 milyon 400 bin metrekarelik arsaların çok ucuz fiyatlara satıldığını söyledi. Özcan Durmaz, "Belediye Meclisinden encümene verilen satış yetkisi kararlarında sanki usulüne uygun bir satış yapılacakmış gibi bir görüntü olduğunu ama bunun tam bir kandırmaca ve illüzyon olduğunu söyleyen Özcan Durmaz, “Minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır. Bugünkü tablo organize bir çalışmayla adım adım kurulmuştur. Kiracılık ve hissedarlık ilişkileri ince ince örülerek bu arazilerin kimlere satılacağı önceden kurgulanmıştır. Gerek eskiden yapılan satış kisveli devirler, gerek şahıs hisselerini imarlı alanlara kaydırma işlemleri, gerekse son meclis kararlarıyla yapılacak olan adrese teslim satış kisveli devirler ile Aliağa halkının ortak malı olan toplam 1 milyon 400 bin metrekarelik imarlı arsalar, özel şahıslara peşkeş çekilmiş olacaktır. Aliağa gibi arsa fiyatlarının çok yüksek olduğu bir kentte 1 milyon 400 bin metrekarelik imarlı arazinin en ucuz rakamlarla tutarı 1 milyar 500 milyon lira eder. Eski parayla 1, 5 katrilyon lira demektir. Bu rakam ise Aliağa Belediyesinin bugünkü rakamlarla 15 yıllık bütçe gelirine denk düşmektedir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.