32 Yıllık İzmir'li İnşaat Firması İflasın Eşiğinde!

32 Yıllık İzmir'li İnşaat Firması İflasın Eşiğinde!

İzmir ve Ege bölgesinde çok sayıda kamu inşaatı ve tadilat projesi üstlenen Manisa'da da konut projeleri üreten 32 yıllık Tüzemenler Yapı İzmir 1. asliye ticaret mahkesine konkordato talebinde bulundu.

A+A-

Ege Bölgesi’nde ve özellikle İzmir’de ticari faaliyetlerini yıllardır sürdüren Tüzemenler Yapı Grubu Metal Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, inşaat malzemelerindeki aşırı zamlardan dolayı ekonomik sıkıntıya girdi. Borçlarını ödemekte zorlanınan firma konkordato başvurusunda bulundu. 

Zor günler geçiren dev şirket İzmir 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusunda bulundu. Ülke ekonomisinin son yıllarda endeksli olduğu inşaat sektöründe ilerleyen süreçte daha büyük çözülmelerin yaşanabileceği aktarıldı. Öte yandan büyük ya da küçük ölçekte faaliyet gösteren çok sayıda firmanın yapılan konkordato başvurularını emsal alarak aynı yöntemi uygulayabileceği öne sürüldü.

DEVAM EDEN PROJELER TEHLİKEDE!

İzmir Valiliği, İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, İzmir Defterdarlığı, Buca Belediyesi, Dikili Belediyesi, İzmir İl Özel İdaresi, Bayraklı Belediyesi, Selçuk Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Türkan Özilhan Bornova Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi Baştabipliği, SSK İzmir İnşaat ve Emlak Sigorta Müdürlüğü, Yeni Foça Recep Kerman Lisesi, Menemen Anadolu Lisesi Müdürlüğü gibi kurumlara ait çeşitli tadilat, proje ve yatırımları hayata geçiren şirketin ayrıca Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanlığı, Manisa Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tüzemen+DASK İş Ortaklığı, Balıkesir Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Manisa Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Konya Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Turgutlu Park Evleri, Turgutlu Tüzemenler Sitesi gibi devam eden projeleri mevcut. Tamamlanmayan projelerin artan döviz kuru ve kötü giden ekonomik durumdan dolayı tehlikeye girebileceği öngörülüyor. Artan maliyetlerle birlikte malzeme alımının zorlaşması ve tedarikçi firmaların alışverişi durdurabileceği ifade ediliyor.

Egedesonsöz - Mehmet İşler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.