Zorlu Konak Projesinde Önemli Gelişme!

Zorlu Konak Projesinde Önemli Gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Zorlu Konak projesini inclemek amacıyla ortak bir komisyon kurdu.

A+A-

İzmir’de tartışmalara neden olan Zorlu Grup’a ait Konak’taki gökdelen ile ilgili gelişmeler sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un fikir ayrılığına düşmesine neden olan projeyle ilgili Mimarlar Odası “çok yüksek” eleştirilerinde bulunmuştu. Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pekdaş tarafından 6 Aralık 2018’de imzalanan yapı ruhsatında 146.3 metre yüksekliğinde 45 katlı olarak planlanan projede mesken, ofis ve ortak alanlar bulunuyordu.

Kentte yüksekliği nedeniyle krize neden olan gökdelen projesiyle ilgili karşılıklı açıklamaların ardından Başkan Soyer ve Başkan Batur anlaşarak bir “estetik kurul” oluşturulması kararı almıştı.  Aradan geçen bir haftalık zaman diliminde Konak Belediyesi Etüd Proje Şube Müdürlüğü bünyesinde kurul oluşturuldu. Buna göre, Ocak ayında yapılacak ilk Konak Belediyesi Meclis Toplantısı’nda proje ilgili kurula gönderilerek incelenecek.
Belediye, meclis gündemine de altığı gökdelen projesiyle ilgili, “Son dönemde İzmir kent siluetinin geleceğine yönelik etkisi yönüyle basında ve kamuoyunda gündem teşkil eden konu” nitelendirmesinde bulundu. Söz konusu kurulun,  Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 4. Maddesi ile 66. Maddesi doğrultusunda başkanlık oluru ile kurulduğunun altı çizildi.

KURUL NASIL ÇALIŞACAK?
Kurul, Konak Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü bünyesinde 22.05.2019 tarihinde kurulan yapı üzerinden çalışacak. Daha önceden kurulan Mimari Estetik Komisyonu projeyi inceleyecek. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un çalışmalarını yakından takip ettiği edeceği ekip Etüd Proje Müdürü Neslihan Yalınıç Koç’a bağlı çalışacak. Müdürlük, ilgili diğer birimlerle ve başkanlıkla koordine sağlayacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.