Zorlu Konak Projesi 60 Katlı Mı, 42 Katlı Mı?

Zorlu Konak Projesi 60 Katlı Mı, 42 Katlı Mı?

Zorlu Konak projesi ile ilgili tartışmalar devam ederken projenin kaç katlı olacağı ile ilgili bilgi kirliliği de devam ediyor. Projenin 60, 45 ve 42 katlı ve 146 ile 250 metre yükseklikte olacağı şeklinde farklı bilgiler yer alıyor.

A+A-

Geçtiğimiz yıllarda 3 kez planları iptal edilen ve yeniden mahkemelik olan Zorlu Konak projesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Sivil Toplum Örgütlerinin çok sert karşı çıktığı proje için Konak Belediye başkanı Abdül Batur da 'İçime Sinmiyor' ifadesini kullandı. Konak Belediyesi yasalar gereği ruhsat vermek zorunda olduklarını ancak hukuk mücadelesini sürdüreceklerini ifade etti.

PROJE KAÇ KATLI?

Projenin kaç kattan oluşacağı ve kaç metre yüksekliğinde olacağı da merak konusu oldu. 

Passtell AVM ve eski tütün depolarının yer aldığı 3 bin 532 metrekarelik alanda inşa edilecek gökdelen için 3 farlı bilgi var. Zorlu Gayrimenkul'ün web sitesinde ise proje detayları ilke ilgili herhangi bir bilgi yer almıyor.

Proje ilk gündeme geldiğinde birçok yerel ve ulusal haber sitesinde 60 kat ve 250 metreden oluşacağı belirtilerek 186 metrekare rakıma sahip kadifekale'den yüksek olacağı belirtildi. 

Mimarlar Odası İzmir şubesi projeye dava açtıktan sonra basına verdiği demeçte projenin 45 kat ve 250 metre yüksekliğinde olacağını ifade etmişti.

BELEDİYE BAŞKANI SON NOKTAYI KOYDU 42 KAT 146 METRE

Konak Belediye başkanı Abdül Batur Aralık ayı belediye meclis toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Batur projenin 42 katlı ve 146 metre uzunluğunda olacağını söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.