Zorlu Holding Konak'ta Gökdelen İnşaatına Başlamak İçin Kat Kararını Bekliyor

Zorlu Holding Konak'ta Gökdelen İnşaatına Başlamak İçin Kat Kararını Bekliyor

Zorlu Holding, Konak Pasaport'ta 60 katlı gökdelen projesi inşaatına başlamak için Konak Belediyesi estetik kurulunun kat kararını bekliyor. Konak belediye başkanı Abdül Batur, yüksek kata karşı olduklarını binanın 24 katı geçmeyeceğini söyledi.

A+A-

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 42 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen projesinin tartışmaları sürerken, Konak Belediyesi tarafından kurulan “Kent Estetik Kurulu”nun kararını açıklaması bekleniyor. 

142 KONUT 13 İŞYERİ

Zorlu Holding tarafından, Konak ilçesinin Pasaport mevkiindeki eski yapıların yıkım işlemleri yapılıyor. 3 bin 532 metrekare alana inşa edilecek gökdelenin 42 katlı ve 146 metre yüksekliğinde olacağı ileri sürüldü. Yapı projesinde 142 konut, 13 işyeri ve ilk 7 katın otopark olacağı açıklandı.

BELEDİYE BAŞKANI: EN FAZLA 24 KAT OLUR

Yüksek yapılara karşı olduğunu kaydeden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise, şehrin ortasında gökdelenlerin yapılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. “Kent Estetik Kurulu” kurduklarını dile getiren Batur, “Bu yapıya izin veremeyiz. Yapının kaç kat olacağının belirlenmesi için Estetik Kurulu kurduk. Kurul çalışıyor ve kısa sürede kararını açıklayacak. Çıkacak sonucun Hilton binasını geçemeyeceğini düşünüyorum. En fazla 24 kat olur. Daha fazlasına izin veremeyiz. Bu binalara izin verirsek önüne geçmemiz imkânsız. Estetik Kurul’dan çıkacak sonuca göre hareket edeceğiz” açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum