Yurt Dışında Gayrimenkul Yatırımları ve Oturma İzni

Yurt Dışında Gayrimenkul Yatırımları ve Oturma İzni

Vesta Global, yurt dışı yatırımlar ve oturma izni konularında danışmanlık hizmeti sunuyor. Vesta Global, ABD, İngiltere, İspanya, Portekiz, Malta, Karayip Adaları gibi yaklaşık 10 ülke için hizmet veren tek danışmanlık şirketi.

A+A-

 

 

Yurt dışı ve Türkiye’de yatırımlar, oturma izni, anında pasaport hakkı ve vatandaşlık konularında danışmanlık hizmetini kurumsal bir yapı altında sunan Vesta Global, bu sürecin güvenle tamamlanması için finansal ve hukuki süreçler de dahil olmak üzere anahtar teslim çözümler sunuyor.  Teuta Narazan’ın 15 senelik kurumsal iş deneyimi ile Armağan Akyüz’ün 10 senesi yurt dışı projeleri olmak üzere 17 senelik gayrimenkul deneyimini buluşturan Vesta Global, 2017 yılından bu yana, yurt dışı yatırımlar ve oturma izni konularında sunduğu güvenilir ve çözüm odaklı hizmetler ile alanının öncü firmalarından biri haline geldi.

 

Vesta Global, yurt dışı yatırımlar, oturma izni ve vatandaşlık programları ile müşterilerine uygun gayrimenkul yatırımının bulunmasından, süreçlerin takibine ve oturma izninin alınmasına kadar tüm evrelerde danışmanlık hizmetlerini sürdürüyor. Vesta Global yurt dışında bu imkanlardan faydalanmak isteyen Türk vatandaşları ve Türkiye’de faydalanmak isteyen başka ülke vatandaşları için çift yönlü hizmet veriyor. Yurt dışındaki mevcut iş birlikleri ve yerel temsilcileri ile her ülkenin yerel lisanında hizmet sunan Vesta Global, danışmanlık süreçlerinde her adımda farkını ortaya koyuyor.  

 

Vesta Global Kurucularından Teuta Narazan sunduğu hizmetlerle ilgili olarak ‘Farklı ülkelerde oturma izni sahibi olmak, gerek aileler, öğrenciler, gerekse iş insanları için sağladığı kolaylıklar ve imkanlar sebebiyle dünyada yükselen bir trend. Vesta Global olarak son derece zorlayıcı olabilecek oturma izni ve gerekli olan gayrimenkul yatırımları, anında pasaport ve vatandaşlık hakkı gibi konularda hem bireyler hem kurumlar için hayatı kolaylaştırıyoruz. Bu hizmetleri hem yurt dışında hem de Türkiye’de elde etmek isteyen yerli ve yabancı müşterilerimiz için veriyoruz. Güvenli, değerinde ve kar getiren gayrimenkullere yatırım yapmalarını sağlıyoruz. Bir ailenin çocuklarının eğitimi ve farklı bir deneyim arayışı için bir Avrupa ülkesinde 250 bin €’dan başlayan fiyatlarla gayrimenkul yatırımı yaparak elde edeceği oturma izninden, bir iş insanının hayatını ve ülkeler arasında dolaşımını hızlandıracak Karayip Adalarında 150 bin USD’lik hibe ile elde edilebilen ‘Anında Pasaport’ hakkına veya ABD’de yatırımcılara sağlanan EB-5 vizesine kadar farklı imkanlar sağlıyoruz. Vesta Global olarak rezidanslardan şehir merkezinde dairelere, okyanus adalarından chaletlere, av arazilerinden, otellere kadar geniş bir portföye sahibiz.  Bizim için amaç deneyime dayanan hizmetlerimizle güvenli adımları atabilmelerini sağlamak’ dedi. 

 

Türkiye’den en fazla oturma başvurusu talebi Avrupa ülkelerine yapılıyor

Türkiye’den başka ülkelerde oturma izni, vatandaşlık hakkı, anında pasaport başvurularında dünyada da olduğu gibi yıllar içinde artış yaşanıyor.  Investment Migration Insider verilerine göre Türkiye'de ikamet eden net varlığı 1 milyon ABD doları ve üzerinde olan kişilerin sayısı 161.564, 2024 tahmini ise 183.162’ye ulaşacağı yönünde. 

En fazla talep 2019 verilerine göre İngiltere, ABD, Yunanistan, Portekiz şeklinde sıralanıyor. Bu verilerde 2.967 başvuru ile İngiltere’nin öne çıkmasında Ankara Anlaşmasının yansıması görülüyor. 2019 yılında Türkiye’den başka ülkelere yapılan başvuru sayısı 3.500 civarında. 

Dünyada 2019’da tahmini onaylanmış başvuru sayısı 41 binin üzerinde, 2019’da oturum izni kanalı ile oluşan tahmini fon büyüklüğü ise 21.4 milyar USD. Turkish Citizenship by Investment verilerine göre Türk vatandaşlığı almak için yabancı başvurularda ise onaylı başvuru sayısı Eylül 2019-Şubat 2020 tarihleri arasında 776, Mart-Mayıs 2020 tarihleri arasında 1.333. Türkiye’de yatırım yoluyla vatandaşlık talebinde bulunan başvurularda Eylül 2018-Eylül 2019 arasındaki verilere göre en fazla sayıda başvuru, İran, Irak, Ürdün, Afganistan, Yemen, Filistin, Mısır, Çin, Lübnan gibi ülkelerden yapılıyor.  

İnşaat ve yatırım firmalarına yurt içi ve yurt dışı gayrimenkul projelerinde anahtar teslim çözümler Vesta Global, inşaat ve yatırım firmalarına yurt içi ve yurt dışındaki gayrimenkul projelerinde, projenin geliştirilmesinden, pazarlama ve satış danışmanlığına, yurt dışı satış kanallarının oluşturulmasına kadar anahtar teslim çözümler sunuyor.

Yurt dışında turizm yatırımlarından, sanayi ve fabrika yatırımlarına kadar ticari fırsatlar güvenle sunuluyor

Vesta Global, yurt dışında turizm yatırımları, sanayi ve fabrika yatırımları, ticari mülk ve ofis yatırımları, diğer iş yatırımları için arazi, bağ gibi arsa yatırımları konusunda da danışmanlık veriyor. İş dünyasında faaliyet gösteren kişiler için önem taşıyan ve ticari faaliyetlerinde kolaylık sağlayan ‘anında pasaport’ programları, verilen danışmanlık hizmetleri arasında yer alıyor.

Sundukları danışmanlık hizmeti ile ilgili olarak şirket kurucularından Armağan Akyüz hizmetlerinin farklılığını ‘En önemli özelliğimiz, yıllara dayanan gayrimenkul sektörü deneyimimizle müşterilerimize doğru değerinde ve satarken değer kaybetmeyecek gayrimenkuller sağlamamız, güvenilir uluslararası iş ortaklarımız sayesinde portföyümüzde euro bazında %5 kira getirisi olan gayrimenkuller bulunuyor. Avantajlı gayrimenkul yatırım fonları ve farklı ödeme yöntemleri konusunda danışmanlık sağlıyoruz. Müşterilerimiz adına yatırımın güvenilir olması için hizmet veriyoruz. Vatandaşlık başvurularında bu hak elde edilene kadar sürekli danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Ülkelerin pandemi vb sebeplerle gittikçe kendi içlerine kapandığı bu dönemlerde elde ettikleri bu süresiz haklar çok daha değerli hale geldi’ sözleriyle aktarıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.