Yüksek Maliyetli Projeler PPP ve Dış Kredi Desteğiyle Yapılacak

Yüksek Maliyetli Projeler PPP ve Dış Kredi Desteğiyle Yapılacak

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin iftar programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: “Yüksek maliyetli projeleri PPP modeli ve dış kredi desteğiyle yapmaya devam edeceğiz” dedi.

A+A-

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) iftarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan başta olmak üzere, Bakan Yardımcısı Enver İşkurt, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile ilgili bürokratlar, Türkiye’de görev yapan büyükelçiler ve Türkiye’nin önde gelen müteahhitlerini Ankara’da bir araya getirdi.

İftar programında, Türkiye’yi yurtdışında büyük başarıyla temsil eden müteahhitlerle bir araya gelmekten son derece memnun olduğunu vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Ülkemizde daha yapacak çok iş var. Ekonomik gelişmede altyapının payı son derece önemlidir. Kamu- özel ortaklığı projelerini (PPP) her zaman çok önemsedik. Özellikle zorlu dönemlerde bize güç verdi. Aynı durum bugün için de geçerli. Yüksek maliyetli projeleri bu model ve dış kredi desteğiyle yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Sektörün öneminin farkında ve sorunlarının da takibinde olduklarını belirten Turhan, “Tasfiye düzenlemesinde süre konusuna biz de takipçiyiz. Ödenek sıkıntısı olmasına rağmen sorunların geçmişte olduğu gibi yine üstesinden geleceğiz. Tasfiye edilen işleri de yeniden ihalelerini gerçekleştirerek insanımızın hizmetine sunacak, bugünleri birlikte aşacağız” şeklinde konuştu.

TMB ve İNTES adına açılışta konuşan TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Anlayış ve birliktelik gibi yüce duyguları bize daha çok hatırlatan Ramazan ayı vesilesiyle düzenlediğimiz iftarımıza iştirakinizle bizleri onurlandırdığınız için teşekkürlerimi sunuyorum” sözleriyle başladığı konuşmasında, sektörün son durumuna ilişkin bilgi verdi.

“Yeni yatırım önceliklerinin belirlenmesi gerekiyor”

İnşaat sektörü olarak mevcut ekonomik güçlüklerin farkında olduklarını kaydeden Mithat Yenigün, “Ancak ülkemizin ekonomik gücünün de bilincindeyiz. Sektör olarak, her zaman üzerimize düşen fedakârlığı yapmaya da hazırız. Bununla birlikte bütçe olanakları dikkate alınarak kamu harcamalarında yapılan tasarruflar birçok firmamızı zor durumda bırakmıştır. Mevcut projelerin geleceğine bir an önce karar verilmesini bekliyoruz.Yeni yatırımların önceliklerinin de belirlenmesi gerekiyor. Bu olmadan, kısa ve orta vadeli plan yapamıyoruz. Bu kapsamda, yatırım önceliklerinin belirlenmesi ve ödeneklerin açıklanması kritik önem taşımaktadır. Bizimle birlikte taşeronlarımız, tedarikçilerimiz, çalışanlarımız da bu kararları bekliyor. 2019 yılında önceliği, devam etmekte olan işleri tamamlamaya vermek gerektiğine inanıyorum. Bu çerçevede, ihtiyaç duyulan ek ödenek tahsisinde sizin desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Hep daha ileriyi hedefleyerek yılmadan çalışacağız”

Yenigün şöyle devam etti: “İçinden geçmekte olduğumuz zorlu koşullarda ümitsizliğe kapılmadan ama kontrolü de elden bırakmadan hep daha ileriyi hedeflemek durumundayız. Bunu yapacak gücümüz her zaman olmuştur, yine vardır. Bu yolda bizler, iş dünyasının temsilcileri olarak; Sayın Cumhurbaşkanımız, siz Değerli Bakanımız ile hükümetimiz ve bürokratlarımızın desteğiyle yılmadan çalışmaya devam edeceğiz.”

TMB Başkanı Mithat Yenigün ve İNTES Başkanı Celal Koloğlu’nun evsahipliğinde yapılan programa Arjantin, Filipinler, İsviçre, Kosta Rika, Lübnan, Macaristan, Kuzey Makedonya, Peru, Türkmenistan, Tacikistan, Zambiya, KKTC, Bosna Hersek, Güney Afrika, Gana, Ruanda ve Sri Lanka büyükelçileri de katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.