Yozgat'ta 1970 Projesinin İlanları Dikkat Çekti

Yozgat'ta 1970 Projesinin İlanları Dikkat Çekti

Yozgatlılar "#Yozgat1970eGiriyor" etiketini Türkiye gündemine taşıdı. Fakat ilan panolarındaki bu yazının bir inşaat firmasının 1970 konuttan oluşan yeni projesinin reklam kampanyası olduğu öğrenildi.

A+A-

Yozgat'ın bazı reklam panolarında yer alan "Hoşgeldin 1970" yazısı görenleri şaşırttı. İnsanlar reklam panosu önünde adeta öz çekim yarışına girdi. Yozgatlılar "#Yozgat1970eGiriyor" etiketini Türkiye gündemine taşıdı. Fakat panolardaki bu yazının bir inşaat firmasının 1970 konuttan oluşan yeni projesinin reklam kampanyası olduğu öğrenildi.

Proje hakkında bilgi veren KAF Gayrimenkul Geliştirme, Yapı ve Yatırım firmasının sahibi Yasin IŞIK; "Başkent Ankara'nın yanı başında, Türkiye'nin tam ortasında stratejik konuma sahip orta ölçekli bir kent olan Yozgat'ın büyüme ve gelişme potansiyeli, kentin geleceğinin yeniden kurgulanmasını zorunlu hale getirmiştir. Sosyal medyada gündem olan reklam kampanyamızı insanların ilgisini çekerek talep toplamak amacıyla yayınladık ve amacımıza ulaştık. Amacımız  İlk gün 500'ün üzerinde ön talep başvurusu aldık. Bu başvurular öncelikle dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan Yozgatlı hemşehrilerimizden gelirken, öte yandan Yozgatlı olmayan insanların da talepleri oldu. Kampanya detaylarını www.yozgat1970.com isimli internet sitemizden yayınladık ve başvuruları da bu web sitesi üzerinden alıyoruz. Gelen talepler doğrultusunda geliştireceğimiz arazi üzerine yeni bir yerleşim alanı kurulacak ve bir KAF keşfi olan 'kişiye özel konut' sistemi sayesinde kapı modelinden duvar boyasına, parke renginden fayans desenine kadar insanlar kendi seçtikleri konutlara çok cüzi bir maliyet farkıyla sahip olacaklar. Projemiz 10 etaptan oluşacak ve ilk etapta yalnızca 70 bağımsız bölümden oluşan butik bir proje gerçekleştirerek saydığımız tüm özellikleri kamuoyuna yansıtacağız. Projemiz yalnızca konut değil ticari alanları da kapsamaktadır. 1970 projesinde yeni bir cadde kurulacak ve bu caddede çok sayıda dükkan ve ofis yer alacak." dedi.

Yeni kent kurgusu çerçevesinde, Yozgat'ta mevcut tarihi dokunun korunması ve düzenlenmesi, eski gelişme bölgelerinin altyapısının iyileştirilmesi ve yeni gelişme alanlarında çağdaş yöntemlerle yeni bir kentsel dil oluşturulmasının hedeflendiğinin altını çizen IŞIK; "Ovalar ve yerleşim düzenini kısıtlayan dağlarla çevrili, nüfus artış hızı ise eksilerde olan Yozgat kent merkezi içerisinde kalan boşlukları değerlendirmek yerine, kentin gelişim odağı dikkate alınarak; ihtiyaca yönelik yeni kentsel alanlar yaratılacak, var olan alanların da iyileştirilmesi sağlanacaktır. Yeni Yozgat, kurgulanacak aks sistemindeki konumu incelenerek bölgesel kurgusu kent kurgusuyla ilişkilendirilecektir. Kalkınma ve gelişim stratejileri ve öncelikleri dikkate alınarak yeniden yapılandırılacaktır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.