Yıldırım'ın Tarihi Dönüşümle Canlanacak!

Yıldırım'ın Tarihi Dönüşümle Canlanacak!

İdeal Şehir Yıldırım hedefi doğrultusunda ilçenin yüzde 33'ünü kentsel dönüşüme dâhil eden Yıldırım Belediyesi, kent merkezinin yenileme planıyla ilçenin tarihi izlerini ayağa kaldırmaya hazırlanıyor.

A+A-

Karaağaç, Kurtoğlu, Yeşil, Meydancık, Hocataşkın ve Emirsultan mahallelerini kapsayacak 438 bin 500 metrekarelik alanda yenileme çalışması yapılacak. Tescilli sivil mimarlık örneği 139 adet bina, 22 adet tescilli anıtsal yapı olmak üzere toplamda bin 489 binayı kapsayacak yenileme çalışmalarıyla Yıldırım'ın sahip olduğu tarihi miras yeniden ayağa kaldırılacak. Yıldırım'ın merkezinde yer alan 6 mahallenin yenilemeyle kaderini de değiştireceklerini belirten Başkan Edebali, 

"Ecdadımız modern şehirciliğin Camii ve diğer sivil tarihi ve mimarinin temellerini bin yapılarımız bu yenileme 400 yıl önce ilçemizde attı. Sosyal devlet anlayışının ilk izleri olan Yeşil Külliyesi, tarihi miraslarımızdan Emirsultan Camii ve diğer sivil tarihi yapılarımız bu yenileme çalışmalarıyla yeniden tarih ve yeşilin buluşma noktası haline gelerek şehrimizin yükselen değeri olacak''dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.