Yazlıklara Sigorta Talebinde Yoğun Artış

Yazlıklara Sigorta Talebinde Yoğun Artış

Son dönemde ülkemizde yaşanan yangın felaketleri nedeniyle özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yer alan yazlıklarda sigorta talebinde artış yaşanıyor.

A+A-

Ege ve Akdeniz'de son haftalarda meydana gelen yangınlar nedeniyle sigorta taleplerinde artış yaşanmaya başladı. Yeni Asır'da yer alan habere göre; depremin ardından DASK'a olan taleplerin artması gibi bir talep yoğunluğu yaşanıyor. Sigorta yapmak konusunda bilincin gelişmesi gerektiğini ve risk yaşanmadan sigorta oranının artması gerektiğini dile getiren Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, "Şu anda yazlıklarını sigortalatmak isteyenlerde bir artış gözlemliyoruz.
Yangından etkilenmiş veya etkilenme riski olan yerlerden de talepler geliyor. Çok çok yüksek bir talep artışı olduğunu söyleyemeyiz ama eskiye nazaran bir artış gözlemliyoruz. Sektör açısından büyük bir hasar yok şu anda. Doğal afetlerin sayısında artış oldukça sigorta sektörünün önemi de artıyor. Riskler gerçekleşmeden önce sigorta yaptırmalıyız" dedi.

Önceki haftada başlayan yangınlar ve sellerde yaşanan tahribat ile ilgili sektör bir çalışma içinde ancak bilanço henüz  belirlenmedi. Geçen hafta çıkan yangınlarda 2 bin 300 yapı  hasar aldı. 126 konut yaşanmaz hale geldi. Çiftlikler hasar gördü, bazı çiftlikler neredeyse tamamen kül oldu.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Manavgat özelinde çıkardığı istatistiklere göre toplam 2 bin 331 binadan 900'ü ya yıkıldı ya acil yıkılması gerekiyor ya da ağır hasarlı. Yani neredeyse her iki binadan biri kullanılamaz hale geldi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.