Yazıbaşı Meydanı Açılıyor

Yazıbaşı Meydanı Açılıyor

“Her mahalleye bir meydan” parolasıyla yola çıkan Torbalı Belediyesi , geçtiğimiz ay temeli atılan ve kısa sürede tamamlanan Yazıbaşı Mahallesi Meydan Projesi’ni bugün hizmete açıyor.

A+A-

Bugün saat 14.00’te açılacak olan Yazıbaşı Kent Meydanı ,Torbalı Belediyesi’nin tamamlayıp hizmete sunduğu ikinci kent meydanı olacak. Torbalı Belediyesi ilk kent meydanını  Mart ayında 13 bin vatandaşın yaşadığı Atatürk Mahallesi’nde hizmete açmıştı. Torbalı Belediyesi tarafından inşası tamamlanmak üzere olan Çapak Mahallesi Kent Meydanı ise önümüzdeki ay hizmete açılacak.

Yazıbaşı Kent Meydanı, Yazıbaşı’da iki dönem Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 2011 yılında hayatını kaybeden Vedat Filiz’in ismini taşıyacak. Karar, Çarşamba günü toplanan Torbalı Belediye Meclisi’nde görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Mahalleye önemli hizmetleri olan Vedat Filiz’in isminin yeni yapılan kent meydanına verilmesi Yazıbaşılılar tarafından da olumlu karşılandı. Yazıbaşı Kent Meydanı 3 bin 400 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Projede;1600 metrekarelik yeşil alan,500 metrekarelik süs havuzu, iki ahşap köprü yer alıyor.

“Yazıbaşı’ya ayrı bir renk kattı”

Torbalı Belediyesi tarafından  inşa edilen kent meydanlarının  mahallelere estetik açıdan önemli bir değer kattığını ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “ Yazıbaşı’da ciddi çalışmalara imza attık, atmaya da devam edeceğiz. Aydın asfaltı ile Yazıbaşı arasındaki bağlantıyı sağlayan 2 kilometrelik yolun her iki tarafında çevre düzenlemesi gerçekleştirdik. Kaldırımları yayaların rahatça yürüyeceği hale soktuk. Şimdi de Yazıbaşı’yı  modern bir kent meydanı ile buluşturuyoruz. Yazıbaşı sakinlerinin de sevinçle karşıladığı bu meydan Yazıbaşı’ya ayrı bir renk ve değer katacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.