Yatırımcıların Yeni Rotası Arsa!

Yatırımcıların Yeni Rotası Arsa!

İnşaat maliyetlerindeki artış nedeniyle artan Konut fiyatları yatırımcıların rotası değişti. Arsa yatırımına talep artarken en güvenli yatırımlardan biri arsa olarak görülüyor.

A+A-

Konut fiyatlarının günden güne artmasıyla beraber yatırımcılar kendilerine yeni rotalar belirliyor. Piyasalarda yaşanan dengesizlik ile altın, döviz ve kripto para yatırımcıları da daha güvenli limanlara sığınarak yatırımlarını korumak istiyor. 

Koronavirüs salgını sonrasında kaybettiği ilgiyi yeniden toplayan arsa yatırımları, inşaat sektöründe yaşanan fiyat artışları sonrasında eskisinden daha fazla talep görmeye başladı. İstanbul, İzmir, Ankara, Balıkesir ve Bursa gibi illerde arsa ve tarla satışları yükselişe geçti. 

YATIRIMCILARIN YENİ ROTASI ARSA!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, toprak yatırımının Türkiye'de vazgeçilmeyen bir yatırım aracı olduğunu belirterek satışların son 3 yıl içerisinde patlama yarattığına dikkat çekiyor. 

Arsa satışlarının bu denli yukarı çıkmasının temel nedeni olarak ekonomik getiri ve güvenli bir yatırım yani kalıcı bir yatırım aracı olarak görülmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Bunun yanında büyükşehirlerdeki kalabalık nüfustan kaçmak isteyenlerin de arsa yatırımları yaparak buralarda inşa ettikleri prefabrik evlerde yaşamaya başladığı faktörü de ortaya çıkıyor. 

ARSA YATIRIMI YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Kalıcı bir yatırım aracı olarak görülen arsa ve tarla yatırımlarında kazanan taraf olmak için ise bazı kriterleri sağlamak gerekiyor. Aksi halde arsa yatırımı ölü bir yatırıma dönüşebiliyor. 

Arsa ve tarla yatırımı yaparken yatırım yapılacak bölge daha önceden incelenmeli, 10 yıllık prim oranları, nüfus artış oranları, imar planları ve gelişim hızı gibi etmenlerin iyice araştırılması gerekiyor. Doğru ve gerçek fiyat değerlemesi yapmak da oldukça önemli. Bu kriterler sağlandığında arsa yatırımları oldukça değerlenerek yatırımcısına büyük kazançlar sağlayabilir. Üstelik arsa yatırımlarında bir piyasa çizgisi olmadığı için fiyat düşüşü gibi olasılıklar yaşanmıyor. 

Örneğin arsa satın alırken arazinin sit alanında olup olmadığını ve taşınmazın hazineye mi yoksa başka bir şahsa ait mi olduğu araştırılmalı, tapunun hisseli mi müstakil mi olduğuna bakılmalıdır. Yerleşim alanlarına yakınlık ile su, elektrik ve doğalgaz abonelikleri de arsa değerini etkileyen önemli faktörlerdendir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.