Yataş Grup Yurtdışı Yatırımlarına Devam Ediyor

Yataş Grup Yurtdışı Yatırımlarına Devam Ediyor

Yataş Grup, yılsonuna kadar Enza Home markası için 6, Yataş Bedding için ise 7 yeni satış noktası açarak milyonlarca ailenin evine daha girmeyi hedefliyor.

A+A-

Türkiye’nin lider markası Yataş Grup, pandemi sürecinde yatırımlarına hız kesmeden devam etti. Bir dünya markası olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Yataş Grup, yurtdışındaki mevcut 91 satış noktasına yılsonuna kadar 13 yeni nokta daha eklemeyi planlıyor. Yılın başından itibaren Macaristan’da 4, İran, Avusturya, Kırgızistan, Bulgaristan ve Rusya’da ise 1’er yeni satış noktası açan Yataş Grup,ana hedef pazarlarının başında gelen Almanya’da ise 6 satış noktası açtı. Yataş Grup, Ağustos ayında ise Toronto’daki ilk mağazasıyla Kanada’yı Enza Home kalitesiyle tanıştırdı.

Yataş Grup mağazalaşma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Eylül’de Rusya Perm’de, Ekim’de ise Almanya'nın Nürnberg şehrinde de Enza Home mağazaları açılacak. Yataş Bedding ise Eylül'de Azerbaycan Bakü, Kosova Ferizaj’da, Ekim'de ise Romanya'nın Braşov şehrinde tüketicileri Yataş uykusuyla tanıştıracak. Bu mağazaların yanı sıra Enza Home ve Yataş Bedding açılacak yeni cornerlarla da tüketicilerle buluşacak.

“Almanya’da 6 satış noktası açtık”

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın, şunları söyledi: “Pandemi süreciyle birlikte birçok sektör gibi mobilya sektörü de zorlu bir döneme girdi. Birçok marka yatırımlarına ara verirken biz sektörün güçlü ve deneyimli markası Yataş Grup olarak yatırım planlarımızdan ödün vermedik. Yılın başından itibaren 17 yeni satış noktasıyla tüketicilerle buluştuk. Almanya’da 6 satış noktası açtık. Almanya’daki şirketimiz sayesinde buradaki tüketici taleplerini ve ihtiyaçlarını daha iyi analiz edebiliyor ve daha iyi hizmet verebiliyoruz. Hedefimizde Almanya pazarından daha büyük bir pay alarak sektörün en çok bilinen markaları arasına girmek var. Ağustos ayında Kanada pazarına girdik, Güney Afrika dışında Sahra altı ülkelerdeki ikinci mağazamızı da açtık.”

Yataş Grup Rusya ve ABD pazarında kendi iştirakleriyle büyüyor

Almanya’nın yanı sıra Yataş Grup’un Rusya ve ABD’deki iştiraklerine de değinen Öztaşkın, “Geçen yıl Ekim ayında kurduğumuz "Yataş Rus Limited Şirketi" ile başarılı adımlar atıyoruz. Rusya pazarına Moskova’da bulunan kendi depomuzla hizmet veriyoruz. Temmuz ayında da Moskova’da 1.200 metrekarelik ilk mağazamızı açtık. Rusya pazarındaki gücümüzü sürekli artırırken, bu pazardan çevre ülkelere açılmayı öngörüyoruz. Bu yılın Mart ayında kurduğumuz Kuzey Karolina merkezli “Enza Home International” ile ABD pazarına önce tedarikçi olarak girmeyi, ardından mağaza ağımızı kurarak pazardaki yerimizi sağlamlaştırmayı hedefliyoruz. Şu anda Kuzey Karolina’nın mobilyanın kalbi olan şehri High Point’te bir showroom ve depomuz bulunuyor. Ayrıca ürünlerimizi Amazon ve Wayfair’de online satışa sunmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.