Yamaçevler'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Yamaçevler'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Ankara Yenimahalle Yamaçevler'de kentsel dönüşüm için start verildi. Belediye ile hak sahipleri arasında uzlaşma görüşmeleri başladı. Etaplar halinde yapılacak projede bin 500 gecekondu yıkılıp 4 bin modern konut yapılacak.

A+A-

Ankara Yenimahalle Belediyesi, belirli periyotlar halinde hisse sahiplerini belediye meclis salonunda buluşup hem proje hakkında bilgi veriyor hem de vatandaşların sorularına cevap veriyor.

Bin 500 gecekondu yerine 4 bin modern konut

Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Yukarı Yahyalar, Çiğdemtepe ve Avcılar Mahallesi sınırları içerisinde kalan gecekondu bölgesinde görüntü kirliliği son bulacak.

Yenimahalle'ye ve Yenimahalleliye yakışır, kaliteli, sosyal donatı alanlarıyla tercih edilen bir semt yaratmak için çalışan Yenimahalle Belediyesi, yaklaşık 67 hektarlık alanda, 5 bin 200 kişinin yaşamını sürdürdüğü mevcut bin 500 gecekondunun etap etap yıkımını yapıp bölgede modern binaları yükseltecek. Proje kapsamında yeterli sosyal donatı ve yeşil alanları ile birlikte 2+1, 3+1 daire tiplerinde toplam 4 bin konut yapılacak. Proje içerisinde; sosyal, kültürel ve kamusal donatı alanlarının yanı sıra toplam 174 bin metrekarelik yeşil alana 15 park yapılması amaçlanıyor.

Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi

Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin, Yenimahalle için hayati önem taşıdığını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Yaşar, “Tek amacım Yenimahalle'de gecekonduyu tarihe gömmek. Burası ilçemizin son gecekondu bölgesi. Bölgede bin 500 gecekondu sahibi bulunuyor. Vatandaşlarımızla da görüşmelerimizi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Onları bulundukları yerde ev sahibi yapmak istiyoruz. Burası bizim için çok önemli. İnşallah tapu teslim törenini de hep beraber, güle oynaya yapacağız” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.