Yabancılara  Konut Satışlarından Uzun Vadede 20 Milyar Dolar Gelir Bekleniyor

Yabancılara Konut Satışlarından Uzun Vadede 20 Milyar Dolar Gelir Bekleniyor

Yabancı vatandaşların Türkiye'de gayrimenkul yatırımı hızla devam ediyor. Yabancılara yönelik konut satışlarından elde edilen gelirin uzun vadede 20 milyar dolara kadar ulaşması bekleniyor.

A+A-

Türkiye'de yabancı vatandaşların gayrimenkule olan ilgisi devam ediyor. İTO Haber'den Müge Biber'in haberine göre; Ticaret Bakanlığı, uluslararası hizmet ticareti konularını değerlendirmek için  bünyesinde Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü’nü kurdu. Hizmet vermeye başlayan Müdürlük bünyesinde Gayrimenkul Hizmetleri ve Uluslararası Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, İstanbul Ticaret Odası yönetimi ile online bir toplantı gerçekleştirdi. İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Yakup Köç ve İbrahim Doğan Salman ile İTO Meclis üyelerinin katıldığı toplantıda, hizmet sektöründe yer alan gayrimenkul sektörüne yönelik gelişmeler değerlendirildi.

Hedef 20 milyar dolar  

Toplantıda konuşma yapan Yakup Köç gayrimenkulün ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını dile getirdi. Köç, sektörün faaliyetlerinin yükselmesinin başta ülke ekonomisi olmak üzere birçok sektöre pozitif etkileyeceğini dile getirerek şunları söyledi: “Bu bilinçle Oda olarak dijital platform ‘Home Turkey Home’ projesini hayata geçirdik. Platformun çalışmaları doğrultusunda, yabancılara yönelik konut satışlarından elde edilen gelirin uzun vadede 20 milyar dolara kadar ulaşmasını ve önemli bir döviz girdisi sağlanmasını hedefliyoruz.”

Önemli döviz kaynağı

Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürü Dr. Emre Öztelli de yabancıya gayrimenkul satışının yükselmesinin hedeflendiğini belirterek, önemli bir döviz getirisi  sağlayan gayrimenkul satışlarının hızlanması için firmalara sunulacak teşvikler için de müjde verdi. Hazırlık aşamasında olan teşviklerle ilgili çalışmanın sene sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.