Yabancılar Türkiye'den Ev Almak İçin Ortalama  150 Bin Dolar Ödüyor

Yabancılar Türkiye'den Ev Almak İçin Ortalama 150 Bin Dolar Ödüyor

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancı yatırımcı sayısı geçtiğimiz yıl yüzde 78 arttı. Yabancılar ev almak için ortalama 150 bin dolar ödedi. Yabancılar 500 bin TL - 3 Milyon TL aralığındaki evleri tercih ediyor.

A+A-

Yabancılara yapılan konut satışları, 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 78’lik büyümeyle 39 bin 663 adet seviyesine çıkarken, toplam satışlar içindeki payı yüzde 2.88 seviyelerinde gerçekleşti.

2018 yılının 3. çeyreğinin sonunda gayrimenkul sahibi yabancılara sağlanan vatandaşlık hakkı için gerekli taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesi ilekonut satışları da arttı. Satışların, yaklaşık olarak yüzde 39’u bu dönemde gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 14 bin 270 adet konut ile İstanbul, ikinci sırayı 7 bin 938 adet konut ile Antalya alırken ülke uyruklarına göre konut satışlarına bakıldığında ise ilk sırada 8 bin 205 adet ile Irak vatandaşları, ikinci sırada 3 bin 652 adet ile İran vatandaşları yer alıyor.

Bir yabancı yatırımcı Türkiye’den aldığı bir eve ortalama olarak 150 bin dolar ödüyor. TL bazında değişim aralığını 500 bin TL - 3 milyon TL. Vatandaşlık limitinin 250 bin dolar olarak açıklanmasını takiben ortalama 180 bin dolar seviyelerinde olan yabancıya satışlar 250 bin dolar bandına oturmaya başladı.

Fuar için rapor

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, 12 -15 Mart 2019 tarihlerinde Fransa’nın Cannes şehrinde başlayacak. GYODER ve İstanbul Ticaret Odası Türkiye’deki projeleri tanıtmak için fuarda yerini alacak. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Colliers, fuardan yatırımcı çekmek amacıyla Türkiye gayrimenkul piyasası raporu hazırladı. Raporda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapması için doğru zaman olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.