Yabancılar Konut Alırken En Çok Hangi Şehri Tercih Etti?

Yabancılar Konut Alırken En Çok Hangi Şehri Tercih Etti?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in Ekim ayı sonu yabancılara konut satışı verileri açıklandı. Milliyet'te yer alan habere göre; Türkiye'de tatil amaçlı en çok yabancı turistin geldiği kent Antalya, aynı zamanda yabancıların yerleşik yaşamı tercih ettiği kentlerin de başında geliyor. Salgın sürecinde birçok alanda olduğu gibi yabancılara konut satışında da geçen sene ciddi kayıplar yaşayan sektör, 2021 senesinde artmaya devam ediyor. 

ANTALYA'DA 8 BİN 640 KONUT SATILDI

Yabancıya konut satışında Ocak-Ekim aylarının bulunduğu 10 aylık dönemde, Türkiye genelinde toplam 43 bin 372 konut satışıyla yüzde 38 yükseldi. 20 bin 247 konutla İstanbul ilk sırada bulunurken Antalya yüzde 30'a yakın artış ve 8 bin 640 konutla ikinci sırada yer aldı. Yabancıların en çok konut aldığı diğer kentler de Ankara, Mersin, Yalova, Bursa, İzmir, Sakarya, Samsun ve Trabzon olarak sıralandı. Antalya'nın Ekim ayındaki yabancılara konut satışı ise geçen seneye göre yüzde 33 artışla bin 385 oldu. Türkiye genelinde Ekim ayında, geçen seneye oranla yüzde 12,1 yükselerek toplam 5 bin 893 konut satışı yapıldı. İstanbul 2 bin 464 satışla ilk sırada bulunurken Antalya Ekim ayında da Türkiye ikincisi oldu.

'ÖZEL PROJELER UYGULANMAYA BAŞLANDI'

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği ve İstanbul İnşaatçılar Derneği üyesi Selman Özgün, Antalya'nın İstanbul'dan sonra yerleşik yabancılar ve konut yatırımı için en çok ilgilendiği kent olduğunu dile getirdi. Antalya'nın dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olmasını sağlayan iklimi, ulaşım kolaylığı ve doğal değerleriyle yabancıların oturmak için tercih ettiği en önemli sebepler olduğunu belirten Özgün "Bu değerlere ek olarak özellikle son yıllarda inşaat sektörü de yurt dışındaki müşterileri için özel projeler uygulamaya başladı" dedi.

'BAVULUNU ALIP GELİYOR'

Yabancılara yönelik yeni konut projelerinin akıllı sistemler ve ful eşyalı evlerden meydana geldiğini söyleyen Özgün, "Böylece bir yabancı müşteri ev aldığında, sadece bavulunu alıp gelmesi yeterli oluyor. Birçok yabancı müşterimiz ve özellikle yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları bu tür evleri tercih ediyor. Yılın belirli dönemlerinde gelip, istedikleri sürelerde otellere göre daha ekonomik şartlarda konaklayabiliyor ve tatillerini yapıyorlar. Ayrıca son dönemde döviz kurlarındaki değişiklikler de hem yabancılar hem de yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için önemli bir tercih nedeni" şeklinde konuştu.

'YIL SONU HEDEFİ 10 BİN KONUT'

2021'nin bir önceki seneye göre yabancıya konut satışı bakımından iyi geçtiğini de söyleyen Özgün "Birçok sektörde halen 2020'nin bıraktığı ekonomik kayıplar toparlanmaya çalışılıyor. Antalya'da yabancıya konut satışlarında ciddi yükseliş yaşadık. Antalya genel ekonomisi açısından da önemli bir toparlayıcı unsur oldu. Kasım ve aralık aylarını da düşündüğümüzde, bu yıl Antalya'dan yabancılara toplam konut satışının 10 bini aşmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.