Yabancı Yatırımcı Konut Fiyatlarını Pahalı Buluyor

Yabancı Yatırımcı Konut Fiyatlarını Pahalı Buluyor

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, “Konut fiyatları çok arttı, 1 yıllık zaman zarfında 3 kat artış yaşandı. Konut fiyatlarındaki artış yabancılar için de bir motivasyon kaybına yol açıyor olabilir” dedi.

A+A-

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, vatandaşlık başvurusunda alınacak gayrimenkulün değerinin 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltilmesinin de bu durum üzerinde etkili olabileceğine dikkat çekiyor ve buradaki havuzun kısıtlandığını belirtti.

Konut satışlarında Rusya etkisinin gözlenmesi ise adetlerin daha düşük seviyelerde kalmaması adına önemli bir etken.

Rusya etkisi olmasa tablonun daha vahim olabileceğini söyleyen Yönel Maya, “Rusya’nın geçen yıllardaki satış ortalamalarına bakıldığında, 800 adetlerden 2023 adetlere çıkan bir satış yapılmış. Rusya etkisi ile 5 bin 400 bandına çıkmak bir başarı çünkü toplam içindeki payı yüzde 5’lere gelmiş durumda” diyor.

Rakamların yüksekliği, yabancı yatırımcılar için ülkeler arası kıyaslamaları da doğuruyor. Yönel Maya, yabancı konut satışlarında son zamanlardaki en hareketli bölgeleri ise Portekiz, İspanya, Yunanistan olarak sıralıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.